Atletisme

Clàudia Sabata i Júlia Font es proclamen campiones promesa del Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya per Equips

Clàudia Sabata i Júlia Font es proclamen campiones promesa del Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya per Equips

Les joves esquiadores Clàudia Sabata i Júlia Font, membres dels Mountain Runners del Berguedà i representants de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), s’han imposat a la Cursa Bassiero d’aquest diumenge 19 de març proclamant-se, d’aquesta manera, campiones d’Espanya d’esquí de muntanya per equips en la categoria promesa. Ho han fet amb un temps de 3h 55min durant els quals han hagut d’afrontar dures pujades i una temperatura impròpia pel mes de març. No obstant això, les dels Mountain Runners van anar per davant des del primer moment i van superar amb avantatge a les seves rivals i medalla de plata, Erola Bisquert i Marta Ruso. El tercer lloc al podi promesa femení va quedar desert.

Podi Copa Esp Esquí Equips

La Cursa Bassiero, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya i que arribava enguany a la 53ena edició, es disputa a la part de l’Estació de Baqueira-Beret situada a les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà. Els 266 participants, que han conformat 133 equips, van haver d’afrontar un desnivell de fins a 2150 metres que passaven per les Valls de Ruda i Gerber, els Pics del Bassiero i el Coll de Xemeneies.

La prova ha estat clarament dominada per equips catalans. A les categories absolutes, corresponents a les sèniors, els germans Oriol i Nil Cardona han estat els grans triomfadors amb un temps de 2h 25min per davant de Luis Alberto Hernando i Kiko Navarro, i Antonio Alcalde i Noel Burgos. En la categoria femenina, s’ha imposat el duo format per Mireia Miró i Marta Garcia amb un temps de 2h 55min, acompanyades al podi per Marta Riba i Tina Bes. I Isabel Montañés i Ares Izard. El campionat també va comptar amb les categories cadet, junior i veterans.

La Cursa Bassiero ha organitzat activitats al llarg del cap de setmana més enllà de la competició pròpiament, com xerrades, animació i tallers pels menuts. Tot plegat, per fer difusió de l’equí de muntanya com a esport. Les properes cites seran el Campionat de Catalunya per Equips d’Esquí de Muntanya aquest proper diumenge a la Vall de Núria i la darrera prova de la Copa d’Espanya a Sierra Nevada l’1 i 2 d’abril.

b24e6fc1-6a20-4686-ad23-08c3fca791ab

Clàudia Sabata AE Mountain Runners del Berguedà

Per mi va ser una experiència molt bonica tant pels paisatges espectaculars del recorregut com pel fet de fer equip amb una amiga. És veritat que vaig trobar la prova dura però aquesta és la part bona de ser dues, que quan no tiba una ho fa l’altra. Així que per mi ha estat una molt bona experiència.

 

Júlia Font

Júlia Font AE Mountain Runners del Berguedà

La cursa va ser molt maca. Tot i que vam sortir reservant ho vaig passar malament per la calor però gràcies als ànims de la meva companya vaig sortir endavant. No sé si l’hauria pogut completar si no hagués estat individual. Tot i així, estem molt contentes per l’experiència i pel resultat.

FOTOS: Sabata i Font celebrant el triomf i al podi / Cedides

 

Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà clàudia sabata Esquí de muntanya FEEC Júlia Font Unió Excursionista de Catalunya

Comentaris