Atletisme

Toni Baños vola a Florida i fa la tercera millor marca de la història d’un berguedà en una prova de 5km

Toni Baños vola a Florida i fa la tercera millor marca de la història d’un berguedà en una prova de 5km
Toni Baños, a Florida. CEDIDA

Millor marca personal per a Toni Baños en una prova de cinc quilòmetres. L’atleta de Berga ha clavat el cronòmetre als 14 minuts i 37 segons, la millor marca que ha fet mai, el darrer dia del Campionat Americà de Conferències Atlètiques, a Tampa (Florida). Baños, que compagina la seva preparació atlètica amb els estudis a la Universitat de Cincinnati, va participar a la final dels 5.000 metres en l’última jornada dels campionats interuniversitaris i va quedar onzè.

A més, l’equip del berguedà, els Bearcats de la Universitat de Cincinnati, va culminar un campionat pletòric, pujant al podi tant en l’apartat masculí (tercers) com en el femení (segons). Els Bearcats van ser superats pels Cougars de Houston, que es van endur la victòria tant en homes com en dones. En categoria masculina, Wichita va ser segon, també per davant dels Bearcats de Baños.

Sigui com sigui, la marca de Baños en els 5.000 permet al de Berga colar-se entre els tres millors temps de la història del Berguedà. Ara per ara, només superen el seu 14:37, el 14:20 que va fer Quicu Soler l’any 1988 i el 14:33 d’Albert Vilardaga del 1981. Per tant, la marca de Baños a Florida es converteix en el millor temps d’un berguedà en els últims 30 anys.

WhatsApp Image 2021-05-19 at 17.32.05

Toni Baños Universitat de Cincinnati

Comentaris