Atletisme

Xavi Tomasa bat el rècord històric de la prova de 10 quilòmetres de Montech, a França

Xavi Tomasa bat el rècord històric de la prova de 10 quilòmetres de Montech, a França
Xavi Tomasa, celebrant els últims metres de cursa a Montech, amb el seu fill. CEDIDA

Nou rècord del berguedà Xavi Tomasa… I aquesta vegada, en territori francès. L’atleta de Berga va fer la millor marca històrica de la cursa de 10 quilòmetres de Montech, dissabte. Va clavar el cronòmetre en 31 minuts i 44 segons, i això li va servir per endur-se l’edició del 2021 de la cursa sense despentinar-se.

Tomasa va travessar la línia d’arribada amb més d’un minut de marge respecte al segon classificat, el francès Jordan Brugalieres (32:57), i amb més de dos minuts i mig respecte al tercer classificat, el també francès Rudi Bastelica (34:17).

I diumenge… un altre rècord

I l’endemà, diumenge, l’atleta de Berga va culminar un cap de setmana per emmarcar, emportant-se la victòria a la Semi Marathon des Oussailles, també a França. A més, va repetir fita i també va fer el rècord de la prova: 1 hora, 7 minuts i 30 segons. La marca va superar de tros les dels perseguidors, que van travessar la línia d’arribada gairebé tres minuts després que Tomasa.

WhatsApp Image 2021-08-31 at 16.29.51

Xavi Tomasa

Comentaris