Ciclisme

El Berguedà ressona al Tour de França

El Berguedà ressona al Tour de França
Sepp Kuss, esperonat pels seguidors del Berguedà, al Tour de França. AMPA GIL BROTONS

El ciclista nord-americà Sepp Kuss va guanyar, diumenge passat, una de les etapes més dures del Tour de França (amb final a Andorra) i aquest dijous ha fregat la segona victòria liderant fins a l’últim quilòmetre el grup capdavanter. L’animen amb banderes de Berga. I ell respon a les xarxes socials, compartint la foto i afegint-hi un “visca el Berguedà”.

Aquest dimecres, en l’etapa amb final al Col du Portet, una expedició de berguedans van animar-lo a menys de cinc quilòmetres de meta amb una bandera de Berga. Hores més tard, el mateix Kuss va compartir la foto al seu compte d’Instagram, assenyalant la bandera de Berga, escrivint-hi “Visca el Berguedà”, i etiquetant l’Ajuntament de Berga i una sèrie de comptes associats a la pràctica ciclista a la comarca.

Que els ports de muntanya del Berguedà apassionen el nord-americà Sepp Kuss no és cap sorpresa. Viu a Andorra, però coneix bé els ports berguedans. I quan el pilot de motos Aleix Espargaró va etzibar a Twitter que “comparar els ports d’Andorra amb els del Berguedà és com comparar l’equip de futbol del poble amb el Barça”, Kuss va tardar ben poc a replicar-lo, exalçant els ports berguedans: “Seria una etapa reina de la mort, si La Vuelta o la Volta a Catalunya creuessin Malanyeu, el Coll de Pradell o Coll de Pal”.

El que fins ara era insòlit és retratar-lo amb banderes berguedanes… I que ell mateix en fes gala als seus comptes personals. N’hi ha que ja demanen dedicar-li un carrer a la capital de la comarca. El que està clar és que una simple publicació a Instagram pot convertir-se en la millor campanya de promoció del territori dels últims temps. I de franc.

Sepp Kuss Tour de França

Comentaris