Atletisme

Xavi Tomasa aconsegueix la millor marca dels últims 30 anys d’un berguedà en una cursa de 10 quilòmetres

Xavi Tomasa, Òscar Rodríguez, Fadowa Ledhem, Genaro Pizarro i Marc Garcia, a Granollers. CEDIDA PEL JAB

Xavi Tomasa continua engrandint la seva figura en l’atletisme berguedà. Aquest cap de setmana ha millorat la seva marca personal en els 10km i ha clavat el cronòmetre als 30 minuts i 34 segons a El Tast de la Mitja de Granollers. És el millor temps d’un berguedà des del 30:03 de Quico Soler l’any 1988, que continua sent el rècord històric del Berguedà en la distància.

El 30:34 de Tomasa comparteix el tercer lloc del rànquing amb Albert Vilardaga Parcerisa (1981), just per darrera dels 30:22 de Josep Antoni Quevedo (1985).

Al Tast de la Mitja de Granollers, Tomasa va creuar la línia d’arribada en vuitena posició.  El guanyador va ser Ayad Lamdassen, amb una estratosfèrica marca de 29:22, seguit de Jesús Olmos (29:46) i Dmitrijs Serjogins (29:49).

En clau berguedana, el JAB va tenir diversos ambaixadors a la prova. Marc Garcia va aconseguir la 17a posició, amb un temps de 31 minuts i 39 segons; Genaro Pizarro va ser 18è (31:42): Òscar Rodríguez, 29è (32:25); i Pol Selva, 180è (37:29). En l’apartat femení, Fadowa Ledhem va pujar al tercer esglaó del podi amb un 33:41 que es converteix en la millor marca d’una atleta del JAB en una prova de 10km.