Atletisme

El berguedà Jan Torrella es proclama campió de Catalunya de trail

El berguedà Jan Torrella es proclama campió de Catalunya de trail
Jan Torrella durant la prova del campionat de Catalunya de trail, a Olèrdola. CEDIDA

El berguedà Jan Torrella, de Bagà s’ha proclamat campió de Catalunya de trail sub-18 a la Muntanyeta de Moja, a Olèrdola. Torrella ha estat el més ràpid en una prova de 4 km on ha clavat el cronòmetre als 15 minuts i 22 segons.

El resultat, a més, li serveix per aconseguir el bitllet per participar en el campionat estatal de trail per comunitats autònomes, a El Paso (Las Palmas de Gran Canària), el 8 d’agost. El campionat d’Espanya només és per a categories sub-20, sub-23 i absoluta, però el reglament permet a cada federació autonòmica incloure un participant sub-18 a la categoria sub-20, i en el cas de Catalunya serà Jan Torrella. A banda, a El Paso també hi anirà l’entrenador Alfonso López, que ha estat escollit per la Federació Catalana d’Atletisme com un dels tres representants tècnics de la comunitat autònoma al campionat estatal.

La prova d’aquest cap de setmana a Olèrdola era el primer campionat de Catalunya de trail, organitzat per la Federació Catalana d’Atletisme. A banda del triomf de Torrella, en clau berguedana també és destacable el campionat per equips del JAB en les categories sub-18 masculí, sub-14 femení i sub-14 masculí. En sub-14 femení, a més, Aina Roca es va proclamar subcampiona de Catalunya, mentre que en sub-12 masculí Marc Vázquez també va pujar al segon esglaó del podi i va ser subcampió.

WhatsApp Image 2021-05-30 at 15.23.22

Tots els resultats dels atletes del JAB de Berga al campionat de Catalunya de Trail d’Olèrdola:

Sub-18 masculí (JAB, 1r per equips)

1- Jan Torrella

7- Guim Camprubí

14- Jordi Cunill

Sub-16 femení

7- Aina Civil

10- Anna Alcalà

12- Berta Rota

Sub-16 masculí

7- Biel Vázquez

18- Ferran Sala

Sub-14 femení (JAB, 1r per equips)

2- Aina Roca

5- Mònica Canal

6- Queralt Bartoló

8- Berta Boix

9- Clara Sistach

15- Núria Vilardaga

Sub-14 masculí (JAB, 1r per equips)

4- Roc Bartoló

5- Marc Aymerich

8- Marc Mir

16- Bernat Pellicer

Sub-12 masculí

2- Marc Vázquez

Campionat de Catalunya JAB Jan Torrella Trail

Comentaris