Patins

Aura Coronado es consagra a Berga com una referència de l’alpí en línia a l’Estat

Aura Coronado es consagra a Berga com una referència de l’alpí en línia a l’Estat

El millor alpí en línia de l’Estat ha tornat a Berga aquest cap de setmana, i les competicions han servit per consagrar la berguedana Aura Coronado com una referència de la disciplina. L’esportista de Castellar de n’Hug ha guanyat tant el campionat d’Espanya de Paral·lel U17 que es va disputar dissabte, com la primera prova de la Copa d’Espanya de diumenge.

Les proves de dissabte es van disputar a l’avinguda Catalunya, a tocar del Carrefour de la capital del Berguedà. Diumenge, en canvi, l’activitat es va traslladar al passeig de la Pau, amb gran afluència de públic i un ambient insòlit.

Especialment remarcable és el resultat de Coronado diumenge. Va fer el millor temps absolut i es va endur, així, el 5è Trofeu Berguedà. En homes, el guanyador absolut va ser l’esportista de Lleó David Alaiz. A la prova de diumenge, Oleguer Selga, de Gironella, va ser quart.

Pel que fa als campionats de dissabte a l’avinguda Catalunya, Coronado va guanyar en la seva categoria i Oleguer Selga va penjar-se la medalla de bronze.

La propera prova on participarà Coronado serà a la 2a Fase de Copa del Món a Spiska Nova Ves, a Eslovàquia, amb la selecció espanyola els dies 23, 24 i 25 de juliol.

L’èxit de la prova a tots nivells referma més l’objectiu, tant del May Luengo Esquí Club i de l’Ajuntament de Berga, d’optar a celebrar una Fase de la Copa del Món d’Alpí en Línia per la pròxima temporada 2022. Segons els organitzadors, posaria Berga a l’alçada d’altres ciutats de l’Estat com Oviedo o Gijón.

Comentaris