Motor

La gironellenca Sara Sànchez, subcampiona d’Europa de motociclisme

La gironellenca Sara Sànchez, subcampiona d’Europa de motociclisme

Era d’esperar que el campionat d’Europa de motociclisme femení es decidís per detalls, però pocs s’haguessin jugat que el detall seria un sol punt. És el que li ha faltat a Sara Sánchez per culminar una remuntada èpica i recuperar els set punts que Beatriz Neila li treia abans de l’última prova del certamen, a Mugello.

La gironellenca ha dominat de principi a fi l’última cursa de la temporada, conscient que era l’única carta que li valia per recuperar la primera posició a la general. Ha complert amb escreix, però la seva rival, també. I finalment Sànchez s’ha de conformar amb un subcampionat europeu, que no deixa de ser històric tant pel món del motociclisme femení com pel Berguedà.

Des de la primera prova de la Women’s European Cup, Sara Sánchez i Beatriz Neila han protagonitzat un frec a frec dels que costa d’oblidar. Ara bé, la victòria -també incontestable- de Neila a Misano, en la penúltima prova de la temporada, va obrir un marge de set punts entre totes dues que Sánchez no ha pogut retallar en aquesta cita final… Això sí, s’ha quedat a ben poc.

La pilot de Gironella va arribar a Mugello amb les coses molt clares i ho va demostrar des dels primers entrenaments lliures. L’endemà també va dominar la Q1 amb un marge de 3 segons respecte a les seves perseguidores, malgrat haver de córrer sota la pluja. Però en la definitiva Q2 una fallada en el canvi de marxes mentre venia en temps de pole position en el darrer revolt li va impedir sortir des de la primera posició. Va ser segona, a només 0,127 segons de la italiana Roberta Ponziani.

Aquest contratemps no només va fer-li perdre la pole, sinó que li va impedir guanyar un punt addicional per a la general que, amb el pas de les hores, va acabar sent decisiu. Tot i això, el dia de la cursa Sánchez va fer un warm-up espectacular, amb una volta ràpida de 2 minuts, 8 segons i 6 centèsimes.

A la cursa, les opcions de la gironellenca passaven per guanyar la prova i resar perquè una de les pilots de la graella es colés entre ella i Beatriz Neila. La polewoman, Roberta Ponziani, va sortir com un coet, però al cap d’uns quants revolts Sara Sánchez va arribar a una primera posició que no va deixar fins a veure la bandera de quadres.

Per darrere seu, les opcions de campionat es van acabar reduint a una segona posició de Ponziani per davant de Neila. Tot i això, la italiana va perdre el control de la seva moto a l’equador de la prova i va acabar a terra, fet que va aplanar de manera pràcticament definitiva la segona posició que necessitava Neila per endur-se el campionat. I així va ser: Sánchez, primera; i Neila, segona. Campionat per a la madrilenya, subcampionat per a la berguedana.

Sara Sànchez Women's European Cup

Comentaris