Patins

La berguedana Aura Coronado, medalla d’or sub-16 a la primera cita de la Copa del Món d’Alpí en Línia

La berguedana Aura Coronado, medalla d’or sub-16 a la primera cita de la Copa del Món d’Alpí en Línia

Ara mateix la berguedana Aura Coronado és la gran promesa de l’alpí en línia al món. Amb només 16 anys, aquest cap de setmana passat ha aconseguit una més que meritòria sisena posició en la categoria absoluta de la Primera Fase de la Copa del Món d’Alpí en Línia, a Vuzenica (Eslovènia). Tot plegat, diumenge, l’endemà de penjar-se la medalla d’or a la seva categoria, sub-16.

A la prova de dissabte, Coronado, amb la selecció estatal, es va imposar amb molta diferència a totes les participants de la seva edat d’arreu del món. Diumenge, en canvi, va haver de competir forçosament en la categoria absoluta, malgrat només tenir 16 anys, ja que la Copa del Món no disposa de modalitats de promoció. Tot i això, Coronado va signar una actuació pletòrica i va quedar en sisena posició, pocs segons per sobre de la guanyadora, que va ser la campiona del món Elea Boersig. Coronado només es va veure superada per la seva companya d’equip Anna Borràs i per corredores alemanyes i txeques.

Si com a tal  una sisena plaça en una fase de Copa del Món ja és meritòria, cal tenir en compte que la corredora de Castellar de n’Hug disputa les proves internacionals per a seleccions amb només 16 anys. Als World Roller Games celebrats a Barcelona el 2019, ja va ser la competidora més jove en participar-hi, amb només 14 anys.

Amb aquesta primera prova d’alpí en línia, l’esportista berguedana torna a la competició després de proclamar-se de nou campiona d’Espanya i de Catalunya d’esquí alpí d’hivern.

La propera prova de Copa del Món es disputarà a Txèquia. A banda, la primera prova del calendari estatal es disputarà a Berga, el cap de setmana 10-11 de juliol amb el 5è Premi Berguedà, que suposarà el retorn de l’Alpí en Línia a la nostra comarca.

Aura Coronado

Comentaris