Gimnàstica

Les millors gimnastes de l’Estat s’exhibiran a Gironella en la fase inaugural de la Lliga Iberdrola

Les millors gimnastes de l’Estat s’exhibiran a Gironella en la fase inaugural de la Lliga Iberdrola

Gironella serà el bressol de la gimnàstica artística femenina aquest juny. La primera fase de la Lliga Iberdrola, la competició de referència a escala estatal, es disputarà al pavelló poliesportiu de la Perla del Llobregat el 19 i el 20 de juny.

La Lliga Iberdrola engloba les tres primeres categories de la gimnàstica artística estatal. És una fase regular amb tres jornades (la primera, a Gironella) i una final a quatre entre els quatre millors equips de cada categoria.

A Gironella, es preveu la participació d’una trentena d’equips provinents de tot l’Estat. D’aquests, n’hi ha 10 que participaran en la primera divisió i entre ells hi ha l’Egiba, amb les gimnastes de Gironella Carla Font, Laia Font i Lorena Medina. A banda d’aquests nou equips de la competició de referència, també n’hi haurà 9 que competiran a segona i 11, a tercera.

La primera fase de la Lliga Iberdrola serà la primera competició en format presencial que es disputa des de l’esclat de la pandèmia. A més precedirà els Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest 2021.

L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Federació Espanyola de Gimnàstica i el club Egiba per poder acollir la jornada. L’alcalde, David Font, ha assegurat que és “una oportunitat per donar a conèixer Gironella, però també el planter d’esportistes que hi ha al municipi”. En la mateixa línia, el regidor d’Esports, Miquel Serra, ha dit que “no ho vam dubtar ni un moment” perquè “és un orgull celebrar-ho a casa i tenir esportistes d’aquí competint-hi”.

Des de la Federació Espanyola, Xavi Casimiro ha destacat la importància que la primera fase de la Lliga Iberdrola sigui a Catalunya, tenint en compte que la majoria d’equips que la disputen són catalans.

També han participat en la presentació les tres gimnastes de l’Egiba que són de Gironella, juntament amb Lluís Márquez, també membre del club. Totes tres esportistes han dit que “és un honor poder competir a casa” i donar a conèixer l’esport que practiquen al poble i la comarca. Per la seva banda, Márquez ha destacat les facilitats que ha posat l’Ajuntament per poder-hi portar una competició de primer nivell a l’Estat.

Ajuntament de Gironella Egiba Federació Espanyola de Gimnàstica gimnàstica artística Lliga Iberdrola

Comentaris