Esquí

La berguedana Aura Coronado defensa el liderat de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí a Espot, aquest cap de setmana

La berguedana Aura Coronado defensa el liderat de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí a Espot, aquest cap de setmana
Aura Coronado, en una prova d'aquesta temporada. PHOTOSET.ES

La berguedana Aura Coronado, de Castellar de n’Hug, defensarà durant tot el cap de setmana el dorsal groc de líder de la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí, a Espot, al Pallars Sobirà. Coronado ja es va endur la primera fase del certamen en categoria U16 i lidera amb solvència la Lliga Catalana, després d’haver guanyat 7 de les 10 proves disputades fins al moment. Coronado no serà l’única ambaixadora berguedana a Espot. També hi serà Oleguer Selga, de Gironella, que en aquest cas ocupa l’onzena posició de la seva categoria.

Que Coronado sigui líder del campionat no és novetat, però no deixa de fer més gran la seva figura dins la disciplina. L’esportista de Castellar de n’Hug s’ha proclamat campiona d’Espanya i de Catalunya ininterrompudament des de la temporada 2017-2018, exceptuant la darrera (2019-2020), que es va suspendre per la Covid-19.

Els resultats d’aquesta última temporada li han permès formar part de la selecció espanyola que va participar al 29è Trofeu Internacional Borrufa, que se celebra cada any a Andorra. És una de les proves més prestigioses del món i la de Castellar de n’Hug va donar la talla: va guanyar el National Team Event amb l’equip A espanyol i es va endur dues de les tres proves disputades, imposant-se a la resta de corredores europees.

Aura Coronado Copa d'Espanya esqui alpi Lliga Catalana

Comentaris