Futbol

Els clubs de futbol del Berguedà exigeixen a la FCF millors condicions per disputar partits: tornar a jugar sí, però així no

Els clubs de futbol del Berguedà exigeixen a la FCF millors condicions per disputar partits: tornar a jugar sí, però així no
Acció d'un partit al camp del Berga, en una temporada anterior. ALEIX CAMPRUBÍ

Les informacions que arriben des de la Federació Catalana de Futbol (FCF) estan provocant malestar als clubs del Berguedà. Les entitats estan en contacte des de principis de temporada per anar a la una a l’hora de fer reivindicacions sobre la tornada als terrenys de joc. I les darreres condicions que proposa la FCF -que vol reprendre les competicions el 6 i 7 de març- no convencen en absolut. La majoria de clubs estan disposats a jugar, però no així.

Els clubs retreuen que la seva situació econòmica és greu i que la represa de les competicions no la solucionaria, sinó que la posaria al límit. D’entrada, per evitar-ho, els clubs demanen compensacions econòmiques atès que no s’ha pogut disputar la meitat de la temporada i també una rebaixa dels honoraris que s’ha de pagar a l’àrbitre. A més, apunten que l’escenari d’haver de jugar partits, però haver-ho de fer amb el bar tancat, els deixa amb la soga al coll.

A banda del tema econòmic, els clubs denuncien que no s’està tenint prou en compte l’aspecte esportiu i el sanitari. En la vessant esportiva, els principals maldecaps són per als equips que, de reprendre’s la temporada, corren el risc de descendir. En aquest sentit, al·leguen que el toc de queda els deixa poc marge de maniobra per fer entrenaments amb jugadors en edat de treball. I, en cas de poder-ho encaixar, els entrenaments dels amateurs trepitjarien els dels equips de base, i això aniria en detriment de la preparació dels nens per a les competicions.

Des d’un punt de vista sanitari, els clubs també reclamen que se’ls donin les mateixes eines que els clubs que competeixen en competicions d’àmbit estatal. En aquest aspecte, consideren que se’ls hauria de proporcionar testos d’antígens o PCRs per fer als jugadors, poder tenir un control més exhaustiu del virus i, així, poder evitar contagis entre clubs que s’enfronten.

Els clubs traslladaran aquestes peticions a la Federació Catalana de Futbol, després que l’ens els hagi demanat que es posicionin sobre la represa dels partits. L’objectiu de les entitats és que la federació millori les condicions i les adapti a la temporada més atípica dels últims anys. De fet, alguns clubs fins i tot han plantejat la possibilitat de deixar les lligues en ‘stand by’ i tancar la temporada amb una copa comarcal, però la federació, de moment, manté que vol acabar les competicions iniciades.

La FCF, pendent del Procicat, però amb la mirada al 6 de març

L’últim comunicat de la Federació, d’aquest mateix dijous, obre la porta a tornar a les competicions el cap de setmana del 6 i el 7 de març. És la proposta que els delegats territorials han traslladat a la Junta Directiva després de consultar-ho amb els clubs. La represa, però, dependrà de si el Procicat aixeca les restriccions actuals, que de moment s’han allargat set dies més. L’única flexibilització de la setmana és la tornada de les extraescolars a infantil i primària, la reobertura d’esplais, caus i agrupaments escoltes, i la represa de les activitats dels Consells Esportius, que s’equiparen amb l’esport federat.

Pel que fa a la idea de la FCF, el president, Joan Soteras, ha dit que treballa amb les autoritats perquè la represa de les competicions amateurs i de base pugui ser amb públic. També s’està estudiant la rebaixa parcial de les tarifes arbitrals, “a concretar quan es confirmi la represa de les competicions per part del Procicat”. Així mateix, els delegats territorials han demanat que no es cobrin les multes a aquells equips que renunciïn a competir.

coronavirus covid-19 Futbol represa restriccions

Comentaris