Muntanya, Atletisme

La Berga-Rasos-Berga portarà el campionat de Catalunya de trail a Berga, el 9 de maig

La Berga-Rasos-Berga portarà el campionat de Catalunya de trail a Berga, el 9 de maig
El berguedà Ricard Lebourgeois, un dels participants a la BRB del 2020. MARC ELIAS

El Berguedà segueix al mapa. En un 2021 on bona part de l’esport segueix aturat i les competicions oficials brillen per la seva absència, la Federació Catalana d’Atletisme (FCA) s’ha decantat per la Berga-Rasos-Berga (rebatejada des de l’any passat com a Memorial Xavi Batriu) per acollir el segon campionat de Catalunya de trail running. Serà el 9 de maig i, tal com passa en totes les BRB, l’epicentre serà a Berga.

La BRB tindrà 26 quilòmetres i decidirà els campions i campiones de Catalunya en categoria absoluta i sub23. A més, assegurarà la presència al campionat estatal als dos primers classificats i classificades de totes dues categories. La selecció catalana que participarà al campionat d’Espanya estarà formada per quatre atletes per gènere i categoria: les dues primeres places surten directament de la BRB i les altres dues són a decisió del comitè tècnic de la FCA.

Més enllà del campionat de Catalunya de trail, la BRB continuarà sent una prova oberta a qualsevol tipus de corredor. Així -remarca l’organització-, s’hi podrà inscriure qualsevol atleta, tant si el seu objectiu és competir pel campionat català com si no.

A banda de la BRB, el 9 de maig també es disputarà la Berga-Queralt-Berga, de 13 quilòmetres, per a categories júnior i juvenil; i la mini Berga-Queralt-Berga, de 8km, per a cadets. Tal com ja va passar el 2020, l’organització també impulsa el Descens Xavi Batriu, una baixada des dels Rasos en record a l’esportista que va morir en un tràgic accident a principis del 2020.

La jornada del 9 de maig està garantida al 100% perquè forma part del calendari de curses d’àmbit estatal, que es poden realitzar, malgrat les restriccions. Al capdavant de l’organització hi ha el Club Esquí Berguedà i el JAB de Berga, que ja han obert inscripcions per a totes les proves.

Més informació i inscripcions AQUÍ

Berga - Rasos - Berga BRB CEB JAB

Comentaris