General

Els Consells Esportius demanen que tornin els entrenaments, l’activitat en gimnasos i piscines i l’esport escolar

Els Consells Esportius demanen que tornin els entrenaments, l’activitat en gimnasos i piscines i l’esport escolar
PIXABAY

Els Consells Esportius de Catalunya han presentat avui un manifest on s’insta al Govern de la Generalitat a declarar l’activitat física “bé essencial” a Catalunya. El document assegura que, igual que la cultura, l’activitat física és necessària per a la salut de tota la ciutadania. Els consells esportius també afirmen que l’activitat física és una necessitat fonamental per al benestar i la qualitat de vida de la ciutadania que, des de l’arribada de la Covid-19, només ha fet que deteriorar-se.

El president de la Unió de Consells, Jaume Domingo, afirma que “la pràctica de l’activitat física s’ha demostrat segura i, en el context de la pandèmia i la crisi social i econòmica que ha provocat, cal protegir-la i assegurar el seu accés a tothom, especialment, als escolars”.

Per als consells esportius, la declaració de l’activitat física com a bé essencial ha de servir per assegurar i garantir que l’esport és essencial pel benestar de la ciutadania. Per això, creuen que cal reprendre els programes d’esport escolar, els entrenaments esportius i l’activitat en gimnasos i piscines. Tot, això sí, seguint l’aplicació rigorosa de tots els protocols de seguretat, higiene i salut que fins ara s’han decretat.

Ni una sola retallada

Els consells també reclamen que es mantinguin les partides destinades a les activitats fisicoesportives dels pressupostos del Consell Català de l’Esport i exigeixen l’activació del Pla de Xoc per a l’esport a les escoles que han proposat al Govern de la Generalitat.

Per a Jaume Domingo, “la declaració de l’activitat física com a bé essencial hauria d’assegurar elaborar una normativa que faci possible i reguli l’accés a l’activitat física de la ciutadania i permeti la represa de l’activitat i entrenaments”.

Tanmateix, el tancament de l’activitat física també està tenint un fort impacte econòmic a tot el sector esportiu de Catalunya, tot i les ajudes anunciades pel Secretari General de l’Esport. En aquest sentit, els consells esportius consideren que les ajudes s’haurien de diferenciar en tres grans blocs: el sector empresarial, les entitats sense ànim de lucre i les administracions locals que presten serveis esportius a la ciutadania.

Amb tot això, els consells esportius demanen al govern de la Generalitat que desenvolupi els mecanismes necessaris, dins les bases de subvencions de les entitats sense ànim de lucre, per assegurar i garantir la subsistència de les entitats esportives davant els efectes que de la Covid-19 se’n puguin derivar.

Consell Esportiu del Berguedà Consells Esportius

Comentaris