General

Bona part de les competicions esportives al Berguedà s’aturen dues setmanes pel coronavirus

Bona part de les competicions esportives al Berguedà s’aturen dues setmanes pel coronavirus

Resposta unitària a la recomanació de la Secretaria General de l’Esport: les principals competicions esportives oficials a Catalunya queden ajornades 15 dies. Diverses federacions catalanes -entre les quals, les de futbol, bàsquet, handbol, pàdel o atletisme- han emès comunicats molt similars on anuncien que totes les competicions que organitzen queden suspeses durant 15 dies per evitar el contagi del coronavirus.

Al Berguedà, la decisió afecta directament milers d’esportistes. La disciplina amb més afectats és el futbol: la comarca compta amb una dotzena d’equips amateurs federats i més d’una cinquantena d’equips de futbol base. Tots ells veuen com s’atura la competició fins a finals de mes: des de Segona Catalana fins a Quarta i des de la primera divisió de juvenils fins a la darrera de prebenjamins, passant també per les divisions del futbol femení.

El comunicat de la Federació Catalana de Futbol també afecta de ple les competicions de futbol sala a la comarca. En aquest aspecte, l’ajornament dels partits implica que ni FS Casserres ni FS Puig-reig podran disputar els seus compromisos oficials aquest cap de setmana ni el vinent.

La Federació Catalana de Futbol ha estat la primera en emetre un comunicat, però després s’hi han afegit d’altres com la de bàsquet, que opta per la mateixa solució i que afecta directament als nou equips del Bàsquet Berga i als 8, del Bàsquet Puig-reig. La Federació Catalana d’Handbol també ha dictat la cancel·lació de les competicions, i això farà que l’Handbol Berga vegi aturats els seus partits. I el mateix passa amb un esport emergent a la comarca com el pàdel, que també veu com s’ajornen els seus partits oficials prevists per aquest cap de setmana i el vinent.

La Federació Catalana d’Atletisme també ha decretat l’ajornament de les proves que organitza en els propers 15 dies. Això, directament no implica cap prova al Berguedà. Ara bé, d’aquí un mes hi ha prevists els 5 i 10 km urbans de Berga, i fonts del JAB han confirmat a l’Aquí Berguedà que resten a l’espera d’indicacions de la Federació.

El que sí que entra de ple en aquests 15 dies d’aturada és la primera prova de la Copa de Trial Running del Berguedà: la Pugo Regis Trail. (ACTUALITZAT, 12/03, 16.00h) La prova s’havia de disputar aquest diumenge a Puig-reig, però l’organització ha decidit ajornar-la.

I els entrenaments?

Fins aquest dijous, els entrenaments eren decisió de cada club. Segons va poder saber l’Aquí Berguedà, dimecres l’Ajuntament de Berga va donar llibertat a les entitats per decidir si realitzen entrenaments amb normalitat.

(ACTUALITZAT, 12/03, 16.30h) Malgrat tot, aquest dijous a primera hora de la tarda, l’Ajuntament de Berga ha emès un comunicat on ordena el tancament d’equipaments públics com el camp de futbol, el pavelló poliesportiu, El Tossalet o les pistes de pàdel, vòlei o tenis. D’aquesta manera, els entrenaments en aquests espais queden suspesos fins a nova ordre.

A Gironella, l’Ajuntament ha prohibit els entrenaments i les activitats extraescolars des de dimecres al migdia. Si bé, hi ha entitats que encara estan pendents de si es cancel·len les seves competicions oficials. De moment, avui tota activitat ha quedat suspesa. Un altre cas és a Avià, on la Unió Esportiva Avià ha estat una de les entitats més contundents de la comarca i ha decretat la suspensió de tots els entrenaments d’aquesta setmana a les instal·lacions del club.

Els Mountain Runners del Berguedà, un dels clubs de més envergadura de la comarca, ha respost a la crida de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i ha suspès l’activitat de l’escola de Trail i l’escoleta d’orientació fins a nova ordre.

Malgrat entrar clarament en una fase de prevenció, el Berguedà encara no ha detectat cap cas de coronavirus. Els centres sanitaris i les residències sí que han començat a limitar les visites als pacients però, per ara, el Departament de Salut no té constància de cap contagiat. Ara bé, arreu de l’Estat la xifra creix substancialment amb el pas de les hores, i això ha obligat a prendre mesures en tots els àmbits, inclòs el de l’esport, amb el cap de setmana a tocar.

coronavirus esport

Comentaris