Futbol

El berguedà Toni Fuidias viu la seva primera convocatòria en partit oficial amb el Reial Madrid

El berguedà Toni Fuidias viu la seva primera convocatòria en partit oficial amb el Reial Madrid
Fuidias, en la seva primera convocatòria amb el Reial Madrid, a Roma, en pretemporada. @IAMTONIFUIDIAS1 (TWITTER)

El berguedà Toni Fuidias ha estat convocat per primera vegada en partit oficial amb el primer equip del Reial Madrid. Fuidias va figurar a la llista de convocats de Zinedine Zidane per enfrontar-se al Celta de Vigo, en partit de lliga, com a tercer porter. També hi eren Thibaut Courtois i Alphonse Areola, la qual cosa va fer que finalment Fuidias fos el descartat després d’haver-se concentrat amb l’equip.

Fuidias ja va ser convocat amb el primer equip durant la pretemporada, per enfrontar-se a la Roma, en partit amistós. En aquella ocasió Fuidias es va asseure a la banqueta, però no va acabar disputant minuts.

Ara, les portes del primer equip se li han tornat a obrir després del cúmul de baixes que arrosseguen el filial madridista i els equips juvenils. Aquesta setmana s’ha conegut el trencament de menisc de Javi Belman, un dels porters del Castilla. La lesió se suma a la de Luis López, porter del juvenil. Tot plegat va fer que Diego Altube hagués de jugar com a titular amb el filial i que Fuidias assumís el rol de tercer porter del primer equip.

A banda, Fuidias també va ser el porter suplent d’Altube amb el Castilla, que es va enfrontar al Rayo de Mahadahonda, en partit corresponent a la jornada 25 del grup 1 de Segona Divisió B. Al juvenil A, on habitualment juga el porter berguedà, l’encarregat de situar-se sota pals va ser el tercer porter, Juanpe, ja que ni Fuidias -convocat amb el primer equip i amb el filial- ni Luis López -lesionat- estaven disponibles.

A Madrid des dels 12 anys

Fuidias va fitxar per l’equip blanc quan només tenia 12 anys i jugava amb l’equip infantil del Gimnàstic de Manresa. Un dels caça-talents de l’entitat madridista va fixar-se en el jove i, de manera imminent, el Madrid va proposar-li que abandonés el club manresà per tal de disputar el Torneig Internacional Aleví d’Arosa i el Torneig Aleví de nivell estatal de Canal+. El jugador va participar-hi i, des de llavors, forma part del Real Madrid.

El berguedà va començar jugant a futbol escolar, a l’Escola Xarxa quan era pre-benjamí, més tard va jugar al Club Esportiu Berga, al Centre d’Esports Manresa i al Gimnàstic de Manresa. Finalment, va fitxar per l’equip madrileny.

Reial Madrid toni fuidias

Comentaris