Futbol

Un berguedà, víctima de l’expulsió del Reus Deportiu del futbol professional

Un berguedà, víctima de l’expulsió del Reus Deportiu del futbol professional
Martí Vilà ha arribat a debutar a Segona Divisió A amb el primer equip del Reus Deportiu. REUS DEPORTIU

El jove berguedà Martí Vilà Garcia (Berga, 1999) no jugarà cap més partit a Segona Divisió A aquesta temporada. Aquest dimarts el seu club, el Reus Deportiu, ha estat expulsat del futbol professional per a les properes tres temporades. El jutge de disciplina de la Lliga (LFP) ha decretat el descens administratiu immediat de l’equip a Segona B i una multa econòmica de 250.000 euros.

El Reus no podrà jugar a Segona Divisió A ni aquest any ni els tres següents. De res serviria que l’equip guanyés la Segona Divisió B en alguna d’aquestes campanyes. Els reusencs perden el dret a participar en qualsevol play-off d’ascens i, com a molt, podran competir a Segona B.

Pel que fa a aquesta temporada, l’equip queda automàticament expulsat de Segona A i la categoria queda excepcionalment amb 21 equips. Tots els partits que el Reus havia d’afrontar en aquesta segona meitat de la temporada se saldaran amb 1-0 a favor del rival, ja que és la mitjana de gols que fins ara venia encaixant l’equip català. Els resultats que fins ara han aconseguit els reusencs es mantenen intactes.

Vilà ja ha debutat a Segona A i a la Copa del Rei

Durant la primera part de la temporada els impagaments han propiciat una allau de baixes en el primer equip del Reus Deportiu. Aquesta precarietat ha obert les portes a diversos jugadors del filial, que des dels primers partits de lliga s’han consolidat en les convocatòries de Xavi Bartolo. Un d’ells és Martí Vilà.

El berguedà ha format part de 13 convocatòries i, tot i que en la majoria d’ocasions ha vist els partits des de la banqueta, ja ha pogut debutar a Segona Divisió A i a la Copa del Rei. L’estrena a Segona A va ser a Almeria, a l’estadi de los Juegos del Mediterráneo. La lesió de Fran Carbiá abans del descans va permetre el debut de Vilà, que va saltar al terreny de joc al minut 40 i va disputar els 50 minuts restants de partit a un bon nivell.

La bona actuació a Almeria va tenir recompensa. La setmana següent Bartolo va tornar a confiar en Vilà, que va ser titular a Reus per rebre el Granada. Va disputar 60 minuts en un partit que acabaria amb derrota pels reusencs (1-2). A mitjans d’octubre, Vilà també va debutar a la Copa del Rei en l’eliminatòria de 32ens de final que va enfrontar el Reus i l’Almeria. Els catalans van caure eliminats (3-1) però el berguedà va disputar els 90 minuts del partit. Des d’aleshores, Bartolo l’ha inclòs en mitja dotzena de convocatòries més, però no li ha donat més minuts.

Un puntal del Reus B Cambrils

On sí que té protagonisme setmanal és al filial. Martí Vilà és un dels puntals del Reus B des que va aterrar a la capital del Baix Camp. El filial reusenc milita al grup 5 de la Tercera Divisió i ho fa en una zona relativament tranquil·la: és 10è, amb 35 punts. Amb tot la inestabilitat del club, també ha passat factura a l’equip ‘B’, que encadena 5 jornades sense guanyar i només ha sumat 2 punts dels últims 15 en joc.

Sigui com sigui, el protagonisme de Vilà en aquest filial és innegable. El futbolista berguedà ha estat inclòs en 18 convocatòries de les 25 jornades que s’han disputat fins al moment (a vegades no ha anat convocat amb el ‘B’ perquè ha viatjat amb el primer equip). D’aquestes 18 convocatòries, en 16 ha jugat de titular i en 2 ha començat a la banqueta.

Ara mateix, la situació del filial reusenc és una incògnita. L’única cosa que queda clara és que l’equip no podrà pujar a Segona Divisió B ni que acabi en places de play-off d’ascens (ara mateix és a 9 punts del 4t). A partir del setembre, a la categoria superior ja hi haurà el primer equip de l’entitat i el reglament impedeix que dos equips d’un mateix club comparteixin categoria.

futbol professional martí vilà Reus Reus B Reus Deportiu Segona Divisió A

Comentaris