Atletisme

El berguedà Xavi Tomasa es proclama subcampió de Catalunya de 5.000m pista

Brutal resultat de l’atleta de Berga Xavi Tomasa als campionats de Catalunya d’atletisme, a l’Estadi Municipal Joan Serrahima de Barcelona. El berguedà es va quedar a menys de quatre segons del campió de la prova, Mourad Mounim, que va fer un temps de 15 minuts, 1 segon i 96 centèsimes. Tomasa va creuar la línia d’arribada amb una marca de 15 minuts, 5 segons i 63 centèsimes. El tercer classificat va ser Abel Casali, de l’Avinent Manresa, amb 15 minuts, 9 segons i 6 centèsimes.

La millor marca de Xavi Tomasa aquesta temporada va ser fa 15 dies, quan va aconseguir un repte personal que perseguia des de feia temps: baixar dels 15 minuts. En aquella ocasió, el 26 de juny, Tomasa va fer els 5.000 metres pista en 14 minuts i 58 segons, un temps que aquest cap de setmana li hauria servit per proclamar-se campió de Catalunya. Amb tot, l’actuació de Tomasa és més que destacable, ja que només es va quedar a 7 segons del seu rècord personal.

67227113_10220453834042190_128275945688662016_n

En clau berguedana, el JAB va aportar dos atletes als campionats a l’Estadi Joan Serrahima. D’una banda, el bagenc Guillem Fernández Bruch va participar en els 5.000 metres pista, com Xavi Tomasa, però es va quedar a uns 25 segons de puntuar. Va acabar en 12è lloc, amb un temps de 16 minuts, 5 segons i 98 centèsimes. Els vuit primers classificats sumaven punts per al seu club en el còmput global dels campionats, i el vuitè classificat va ser Jordi Fernández amb un temps de 15 minuts, 41 segons i 24 centèsimes.

També va participar en el certamen la berguedana Núria Cascante. Les coses no li van anar com s’esperava i es va haver de conformar amb la novena posició als 5.000 metres pista. Cascante va fer un temps de 18 minuts, 48 segons i 25 centèsimes, força lluny de la campiona catalana, Meritxell Soler, que va creuar la línia d’arribada amb una marca estratosfèrica de 17 minuts, 7 segons i 49 centèsimes.

El ritme de la cursa dels 5.000 metres femenins va ser altíssim. Cascante hi arribava després de fer una temporada per emmarcar i, de fet, el seu temps final és només 23 segons més alt que la seva marca personal (18:25). Però el ritme de les sis primeres classificades va ser demolidor: quatre van baixar dels 18 minuts i dues es van quedar a pocs segons de fer-ho. Amb tot, la temporada de Cascante clou amb un reguitzell de trofeus a les vitrines del JAB.