Atletisme

Xavi Tomasa brilla a la Marató de Barcelona i aconsegueix la tercera millor marca de la història d’un berguedà

Xavi Tomasa brilla a la Marató de Barcelona i aconsegueix la tercera millor marca de la història d’un berguedà

Nova fita assolida de Xavi Tomasa. L’atleta de Berga va ser un dels noms destacats a la Marató de Barcelona i va aconseguir el seu objectiu de baixar de les dues hores i mitja. Tomasa va creuar la línia d’arribada amb una marca de 2 hores, 28 minuts i 13 segons, aconseguint així el 23è lloc a la classificació general i entrant al TOP-20 de la seva categoria. A més, va ser al podi de catalans, amb la tercera millor marca del país.

El berguedà va plantejar una estratègia un punt arriscada. Es va enganxar al grup de les dones que es disputaven la victòria, malgrat saber que corrien a un ritme per fer menys de 2 hores i 25 minuts. La seva marca personal era de 2 hores i 31 minuts. Tot plegat va fer que durant la primera meitat de la prova el de Berga es mantingués en temps de superar amb escreix el seu repte de baixar de les dues hores i mitja. El cas és que la cursa se li va fer un pèl llarga i va patir en els quilòmetres finals. Amb tot, Tomasa va creuar la línia d’arribada amb una marca de 2 hores i 28 minuts i, per tant, dins els seus objectius.

Hores després, a les xarxes socials, va ser autocrític: “No sé què hauria passat si la tàctica no hagués estat tan arriscada. Potser amb un pas intermedi més tranquil podria haver arribat més fort a la part final i hauria evitat cedir un parell de minuts d’or, però en una marató mai se sap”.

En l’apartat masculí, cal destacar dos noms més en clau berguedana: el de Pau Fernàndez Reig i el d’Edu Fernàndez Bosch, que van baixar de les tres hores. Pau Fernández va fer una marca de 2 hores, 53 minuts i 59 segons, mentre que Edu Fernández va creuar l’arribada en dues hores, 56 minuts i 38 segons.

Anna Garcia, protagonista en categoria femenina

Gran actuació, també, per a l’atleta del JAB, Anna Garcia, que va ser la 36a millor dona de la prova, amb una marca de 3 hores, 8 minuts i 4 segons, la millor marca berguedana d’una dona en tota la història. El temps li va permetre colar-se en el TOP-10 de catalanes: va ser la sisena millor del país.

WhatsApp Image 2019-03-12 at 07.45.36

Altres resultats dels berguedans

resultats-marato-bcn

Fes clic aquí per veure la classificació sencera

Anna Garcia Marató de Barcelona Xavi Tomasa

Comentaris