Atletisme

El berguedà Xavi Tomasa, subcampió de la Mitja Marató de Sabiñánigo, a l’Aragó

Xavi Tomasa, a la dreta, al costat dels altres integrants del podi. L.Z.

Nou podi per a Xavi Tomasa. L’atleta berguedà no s’atura i, una setmana després d’emportar-se els 10km urbans de Berga, va tornar a pujar a un podi: va ser segon a la Mitja Marató de Sabiñánigo, a l’Aragó. Tomasa va creuar la línia d’arribada amb un temps d’1 hora, 12 minuts i 53 segons, només 23 segons per darrere del guanyador, Said Aitaddi. El podi el va completar Alberto Sábado, que va arribar 13 segons després de Tomasa.

L’atleta berguedà va formar part del grup capdavanter de la cursa des del primer moment. Després d’un primer tram amb un ritme força lent, Said Aitaddi -que acabaria adjudicant-se la prova- va trencar la cursa i va guanyar uns metres respecte els altres perseguidors que seria definitiu. Tot i els intents per acostar-s’hi, ni Tomasa ni Alberto Sábado van poder lluitar per prendre-li l’esglaó més alt del podi.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Beatriz Martínez, amb una marca d’1 hora, 28 minuts i 25 segons. Jackeline Gómez i Ani Buero també van ser al podi com a segona i tercera classificada, respectivament.

Ara, Xavi Tomasa encara uns dies sense competir on aprofitarà per seguir entrenant amb la mirada posada al Campionat de Catalunya de Marató.

Recupera la tertúlia que Entre Rivals va dedicar a Xavi Tomasa la setmana passada