Muntanya

Clàudia Sabata s’exhibeix i s’imposa a l’Olla de Núria

Clàudia Sabata s’exhibeix i s’imposa a l’Olla de Núria
Sabata a l'arribada, amb les companyes de podi. FEEC

Clàudia Sabata ha tornat al seu millor estat de forma. Després del podi el passat cap de setmana a Zegama-Aizkorri, aquest diumenge s’ha imposat a l’Olla de Núria, una de les curses més esperades del calendari català. La corredora de Berga ha finalitzat el recorregut amb un temps de 2 hores, 55 minuts i 59 segons, en la primera cursa de muntanya de la història que ha realitzat i emès Televisió de Catalunya.

Sabata ha anat al capdavant de la cursa des del principi, primer seguint les petjades de Fatima De Diego, fins que a la baixada del Puigmal ha aconseguit distanciar-se i dominar en solitari. L’atleta ha pogut així guanyar una cursa que tenia entre cella i cella, després de dues segones posicions consecutives.

A l’arribada, la berguedana ha explicat a TV3 que estava molt il·lusionada per pujar el podi, però especialment pel gran ambient d’aquesta carrera. “He anat fent la meva cursa segons les meves sensacions, m’he trobat bé, sobretot cap al final, i he anat tirant”, ha relatat. Sabata ha confessat que “la neu ha sigut el millor tros”, tirant de la particular tècnica del “culenbajen”.

El podi ha estat completat per Eli Gordón, amb 2:57:42, i Nuria Gil, amb 3:00:29. En categoria masculina el guanyador ha sigut Oriol Cardona, amb un temps de 2 hores, 20 minuts i 7 segons, seguit de Jan Margarit amb 2:20:43 i Pere Rullán amb 2:23:53.

L’Olla de Núria, que enguany ha arribat enguany a la XIIIa edició i ha comptat amb 700 participants, transcorre en l’entorn del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, té 21,5 quilòmetres de recorregut i 1.940 metres de desnivell. El fet que TV3 hagi realitzat per primera vegada una cursa de muntanya en aquesta competició, consolida definitivament una ja emblemàtica cursa i augura els millors pronòstics de cara al seu creixement i futur.

clàudia sabata curses de munanya olla de núria trail running

Comentaris