Muntanya

Clàudia Sabata puja al podi del KV de la Zegama-Aizkorri

Clàudia Sabata puja al podi del KV de la Zegama-Aizkorri
La berguedana Sabata, en un moment del recorregut del KV de Zegama. IGOR QUIJANO/SALOMON

L’edició d’enguany de la Zegama – Aizkorri ja té accent berguedà. La prestigiosa carrera ha donat el tret de sortida avui amb el Kilòmetre Vertical, i Clàudia Sabata ha aconseguit pujar al tercer calaix del podi. L’atleta de Berga ha finalitzat la prova amb un temps de 48 minuts i 26 segons.

Sabata ha explicat a Entre Rivals que ha anat a fer la seva cursa, sense tenir massa en compte les referències de temps. La dues vegades millor esportista berguedana i candidata a la Nit de l’Esport d’enguany, assegura que cada cop es troba millor dels problemes físics dels quals s’està recuperant: “Fa unes setmanes gairebé no podia ni entrenar, i ara estic molt contenta, no puc demanar més. Espero que duri”.

La corredora més ràpida d’avui ha sigut la basca Aihoa Sanz, que s’ha imposat amb 42:20, mentre que segona ha sigut Natalia Gómez, amb 44:52, que també corria a casa. Encara en clau berguedana, la corredora Maria Beringues ha acabat en un meritori 10è lloc, amb un temps de 54:56. En categoria masculina, el guanyador ha sigut el català Oriol Cardona, amb un temps de 36:12, seguit d’Antonio Alcalde, amb 38:04, i Alain Santamaría, amb 38:07.

Prop de 250 participants han pres la sortida del recorregut a Zegama (Gipuzkoa) aquesta tarda, i han acabat al cim de l’Iraule, resseguint un recorregut de 3.000 metres, amb un desnivell positiu de 1.050 m. El plat fort serà diumenge al matí, amb la XVIII Zegama – Aizkorri Mendi Maratoia, de 42,195 kilòmetres i 2.736 metres de desnivell positiu, en una de les carreres més reputades del moment, que destaca per la gran presència de públic i el gran ambient.

VÍDEO. Sortida de les favorites, via Trailrunning Review

clàudia sabata km km vertical vertical Zegama zegama aizkorri

Comentaris