Muntanya

Ivan Camps brilla a la Berga Trail i completa el ‘hat-trick’ de victòries en curses de casa: Catllaràs, BRB i Berga Trail

Ivan Camps brilla a la Berga Trail i completa el ‘hat-trick’ de victòries en curses de casa: Catllaràs, BRB i Berga Trail
Ivan Camps, campió de la Berga Trail per segon any consecutiu. ALEIX CAMPRUBÍ

Dissabte de traca a les muntanyes del Berguedà. La Berga Trail hi va portar més de 500 atletes, que van participar en alguna de les quatre modalitats que els Mountain Runners plantejaven un any més, i ja en van 5. En la prova gran, la Sky Marathon de 42km, el berguedà Ivan Camps va fer bons els pronòstics i es va endur la cursa amb total autoritat, amb més de mitja hora de marge respecte el segon classificat. És el segon any consecutiu que Camps s’endú la prova. A més, aquesta vegada ho ha fet poques setmanes després d’endur-se el Trail del Catllaràs i la Berga-Rasos-Berga (BRB). En categoria femenina, la guanyadora de la marató de la Berga Trail va ser Roser Español.

El de Camps no va ser l’únic nom local protagonista del dia. Sense anar més lluny, a la prova de 42 quilòmetres, el tercer classificat també va ser un atleta de casa, Ricard Lebourgeois, que es va erigir com la revelació de l’edició. La segona posició va ser per a Carlos Galobardes. En categoria femenina, Núria Santmiquel va ser segona i Aida Pérez, tercera. La berguedana Judit Franch va ser quarta.

Pel que fa a la Sky Race, l’antiga Mitja Marató, tampoc hi va haver sorpreses. Jessed Hernández -guanyador de l’última Ultra Pirineu- es va adjudicar la cursa, després de 25 quilòmetres de recorregut. Per darrere van arribar Pau Zamora i Roger Embid. En categoria femenina, Anna Rovira va ser la guanyadora, per davant d’Anna Macià i Bea Campos.

L’Express, la cursa de 14km, va atraure molts atletes locals. Una de les grans notícies del matí va ser el triomf de la jove Martina Gonfaus, de només 14 anys, que es va imposar en categoria femina i va ser setena en absoluta. La berguedana es va consagrar com una de les promeses del món del trail, superant amb autoritat corredors que li dupliquen i li tripliquen l’edat. Per darrere de Gonfaus van arribar Mònica Espunya -segona, a 17 minuts- i Àngela Morales -tercera, a més de 20-.

En categoria masculina, el guanyador va ser Eric Moya, que es va imposar per uns cinc minuts al berguedà Ot Ferrer -primer júnior- i a Juan Carlos Martínez. Marc Vilà (cinquè), Andreu González (8è), Lluís Boixader (12è) o Anna Casafont (4a dona) són alguns dels altres noms propis locals de la prova petita.

Follets team, els primers guanyadors per equips

Una de les grans novetats de l’edició d’enguany era que la marató de 42km es podia fer per equips de tres. Cada membre de l’equip havia d’assumir un terç de la cursa i passar el relleu a un altre. Al final, Follets Team es va endur la victòria.

_DSC1477

Martina Gonfaus, guanyadora de l’Express. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC1433

Eric Moya, guanyador de l’Express. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC1847

Jessed Hernández, guanyador de l’Sky Race. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC1983

Anna Rovira, guanyadora de l’Sky Race. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC2037

Els berguedans Ivan Camps i Ricard Lebourgeois, primer i tercer a la Marató. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC2326

Roser Español, guanyadora de la Marató. ALEIX CAMPRUBÍ

_DSC2125

Follets Team, els guanyadors per equips de la Marató. ALEIX CAMPRUBÍ

Totes les imatges de la cursa, AQUÍ.

Berga Trail Ivan Camps Mountain Runners

Comentaris