Muntanya

Segona posició de Clàudia Sabata en una atípica Olla de Núria

Segona posició de Clàudia Sabata en una atípica Olla de Núria
Podi femení de la XII Olla de Núria. @olladenuria

Clàudia Sabata s’ha situat aquest cap de setmana passat com a la participant berguedana més destacada a la XIIa Olla de Núria. L’atleta va aconseguir la segona posició d’una cursa que va haver d’avançar la meta abans de la meitat del recorregut per imposició meteorològica, situant l’atípica arribada al segon punt de control, al Coll de Finestrelles (2606) i havent superat tan sols un dels grans cims de la prova, el Puigmal (2913).

Els guanyadors d’aquesta escurçada XIIa edició de l’Olla de Núria van ser Oriol Cardona i Laura Orgué. La igualadina arribava al Coll de Finestrelles en 1h 12m 12s, sis minuts abans que Clàudia Sabata (1:18:06) i amb deu de marge sobre Tina Bes (1:22:10), segona i tercera classificades respectivament. Antonio Alcalde (1:04:21) i Andreu Prost (1:05:03) van acompanyar al podi al de Banyoles, que va fer el millor temps amb poc més d’una hora de cursa, exactament 1h 1m 22s. La neutralització també es va allargar a la VI Olla Júnior, si bé en aquest cas els participants ja encaraven la recta final de la cursa. Els guanyadors de la Júnior van ser Martí Nogué (1:09:33) i Sujata Casillanis (1:48:13).

Olla de Núria 2018 Podi MasculíPodi masculí de la XII Olla de Núria. @olladenuria

Millor sort van tenir els participants de la III Olla Vertical, disputada el dissabte, que recorria els 4km des del Santuari de Núria fins al Puigmal, amb un desnivell de 949m positius. Els guanyadors d’aquesta cursa van ser Agustí Roc (46:41) i Sheila Avilés (51:00), i van completar els podis Nil Cardona, Isaac Barti, Gisela Carrión i Eli Gordón. L’Olla Vertical és la prova que tanca el BSIDE Pirineu Vertical, el Campionat de Curses Verticals del Pirineu.

claudiasabataretall Clàudia Sabata AE Mountain Runners del Berguedà

“Quan vam ser al cim del Puigmal es va regirar el temps, vam trobar molt fred i l’inici de pluja, i es va informar que a l’altra banda la situació era encara pitjor, així que l’organització va decidir tallar la cursa al segon control per evitar perill. Personalment estic contenta de la meva cursa, em vaig trobar bé i vaig sortir en reserva per anar progressant. És veritat que em vaig quedar amb ganes de més però el temps mana i a la muntanya se l’ha de respectar.”

AE Mountain Runners clàudia sabata Curses de muntanya olla de núria

Comentaris