Futbol

L’1×1 dels equips del Berguedà a Quarta Catalana

La Quarta Catalana s’ha acabat aquest maig sense ascensos en clau comarcal per al Berguedà. Berga, Alt Berguedà i Montmajor van mantenir vives les seves esperances de lluitar per la promoció fins al darrer tram de campanya, però finalment Castellnou i Navarcles han ocupat els dos primers llocs del grup.

El Castellnou, per cert, va pispar contra tot pronòstic la primera posició al Navarcles en la darrera jornada de lliga, en aprofitar una sorprenent ensopegada dels navarclins a Navàs. El Castellnou ha pujat directament a Tercera Catalana, mentre que el Navarcles es troba immers en la promoció d’ascens, i no li va gaire bé: va perdre 0 a 3 a l’anada contra La Palma Cervelló. La tornada és diumenge a La Palma de Cervelló.

Però, i en clau comarcal? Com ha estat la temporada dels equips berguedans?

Alt Berguedà. Reforçat

Tot i la derrota inaugural contra l’Olvan, ha estat un dels rivals a batre des de l’inici de lliga. L’1 de 12 de la primera volta contra Avià, Berga, Balconada i Castellnou va fer que perdés una mica de pistonada respecte el líder, però poc a poc es va anar refent fins a aconseguir encadenar 11 jornades sense perdre. Els reforços del mercat d’hivern van aportar jugadors determinants al bloc que ja tenia construït Xavi Ribera, però en aquest final de campanya l’equip s’ha desinflat i ha perdut qualsevol opció de lluitar per la promoció d’ascens. Al final, tercers.

altbergueda3

Berga B. Prometedor

Probablement l’equip amb una mitjana d’edat més baixa de la categoria. Van començar la temporada intractables, sumant 21 punts dels 21 possibles en les 7 primeres jornades. A partir d’aquí, el filial ha perdut punts en derbis comarcals i en partits on, a priori, partia com a favorit, com per exemple al camp del Sant Llorenç (3-3). La victòria a casa contra l’Alt Berguedà semblava catapultar-lo com el gran aspirant a la promoció d’ascens però, com els veïns de Guardiola, s’ha desinflat aquest final de temporada i s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça.

bergabrecurs

Montmajor. Revelació

Pocs se l’imaginaven lluitant on ha lluitat. Ha cedit més punts de l’habitual com a local, però ho ha contrarestat esgarrapant punts al camp del Berga, l’Alt Berguedà o l’Olvan. A diferència de Berga i Alt Berguedà, no ha tingut mai una lluita directa amb els equips capdavanters, però sempre s’ha mantingut a poca distància. La victòria al camp del Berga semblava acostar-lo a la tercera plaça, però els punts perduts a Sant Jordi, Castellnou i Avinyó l’han privat de pujar més amunt de la cinquena plaça. Veient la classificació final, pesen especialment els empats a Sant Pau i Casserres i els sis punts perduts contra l’Avià B.

DSC0847-1270x700

Avià B. Tardà

Ha pagat car el mal inici. L’acumulació de camps de terra no li va anar bé i va tardar sis jornades a sumar la primer victòria. Dels 10 primers partits, 5 van acabar amb empat i només 3, en victòria. A la segona volta les coses han canviat. Durant alguns trams de la temporada ha trobat a faltar gol, però ha estat un dels millors equips de la segona meitat de temporada. Ha aconseguit guanyar l’Alt Berguedà, el Montmajor i el Berga, i empatar contra Navarcles i Castellnou, però derrotes difícils de justificar l’han relegat a la sisena plaça.

DSC7252-1270x700

Olvan. Condicionat

Ha hagut d’afrontar gairebé un terç dels seus compromisos sense porter. Diversos jugadors han hagut d’assumir el repte de posar-se sota pals i, en la majoria de casos, l’equip n’ha sortit malparat. Ha guanyat els dos enfrontaments directes amb el Berga B i va estrenar-se amb una victòria de prestigi contra l’Alt Berguedà, però ha cedit massa punts contra rivals de baix, com ara la Balconada, el Navàs o el Sant Salvador. El porter s’ha trobat a faltar especialment en aquest final de temporada. També és veritat que, quan hi ha sigut, ha fet actuacions de mèrit, com al camp del Montmajor o en el seu comiat a Sant Pau. Setè.

olvan-gol-recurs-1

Casserres. Relegat

Ha fet una segona volta per oblidar i això l’ha allunyat dels rivals comarcals que han competit en el grup de perseguidors. Tres victòries, quatre empats i sis derrotes no auguren un bon resultat a la classificació final. Per sort, una primera volta més regular l’ha situat en una còmoda posició a mitja taula que no ha abandonat en tota la campanya. Ha complert contra els rivals de la part baixa, però li ha faltat guanyar algun partit contra equips de dalt. Les victòries a Avinyó i a Olvan i l’empat en la visita del Berga B han estat el més destacat del curs. Novè.

_DSC0717

Sant Salvador de Cercs. Perjudicat

La meteorologia li ha jugat una mala passada. L’hivern va fer mal al camp i l’equip va haver de jugar a domicili bona part dels partits que, abans de Nadal, hagués hagut de jugar a Sant Jordi. Això va fer que li costés arrencar. De fet, els dos primers compromisos com a local es van saldar amb victòria. El problema és que, després, va passar-se gairebé dos mesos jugant lluny de casa. A la segona volta va passar tot el contrari: se li van acumular els partits com a local, però ja havia perdut massa punts. Les derrotes contra els filials de l’Avià i el Berga en aquest final de campanya li han impedit passat de l’onzena plaça final.

WhatsApp Image 2018-11-01 at 19.41.19

4CAT1 final de temporada Quarta Catalana resum de l'any Temporada

Comentaris