Muntanya

La Berga Trail renova imatge, passa a dissabte i estrena la modalitat de marató per equips

La Berga Trail renova imatge, passa a dissabte i estrena la modalitat de marató per equips
Dos participants acaben junts a la Berga Trail 2018. ALEIX CAMPRUBÍ

Aires de renovació a la Berga Trail. La cursa per excel·lència en el calendari dels Mountain Runners del Berguedà arriba carregada de canvis. D’entrada, de dia: fins ara la prova s’havia fet en diumenge i aquesta vegada serà un dissabte, el 8 de juny. A banda, l’organització ha renovat la seva imatge i ha modernitzat els noms de les diferents modalitats: la marató de 42 quilòmetres es dirà Sky Marathon; la mitja, de 25km, passa a dir-se Sky Race; i la mini, de 14km, passa a ser l’Express. A banda, les proves infantils seran les Kids.

Una de les grans novetats de l’edició d’enguany serà que la prova llarga, la Sky Marathon de 42 quilòmetres es podrà fer sol o per equips. Amb aquesta mesura, l’organització vol obrir la prova a més públic, tenint en compte que està considerada una de les 10 maratons de muntanya més dures d’Espanya. Els inscrits per equips hauran de ser tres persones: una farà el tram entre Berga i els Rasos, de pujada (12,8km); l’altra farà el tram Rasos-Ensija-Rasos (17km); i la darrera rematarà la marató fent el tram de baixada Rasos-Berga (13,2km).

berga-trail-presentacio

Els Mountain Runners del Berguedà han presentat la Berga Trail 2019 aquest dimarts a la tarda al passeig de la Indústria. El director de cursa, Jordi Massaguer, ha anunciat que la sortida i les arribades canvien de lloc: els dissabtes, a Berga, hi ha mercat i, per això, l’eix central del Vall estarà ocupat; per aquest motiu, els Runners han optat per traslladar-ho tot a la plaça Cim d’Estela (Cal Carreras). El canvi serà anecdòtic perquè no alterarà en absolut el recorregut dels atletes: la plaça Cim d’Estela és a tocar del passeig de la Indústria.

En aquesta línia, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Berga, Ivan Sànchez, ha destacat que la presència del mercat pot aportar “encara més gent a les sortides i les arribades”. A més, Sànchez -com també el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia- ha posat de manifest la tasca que fan els Mountain Runners del Berguedà durant tota la temporada, més enllà dels dies de Berga Trail.

També en aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha vinculat la bona tasca de l’entitat en el treball amb els infants, des de l’Escola Trail, amb el lema comarca: “Berguedà, terra de futurs”. De fet, el Consell Comarcal del Berguedà ha apostat un any més per proposar la Berga Trail com a Gran Premi Diputació, i l’ens provincial dotarà la cursa amb la màxima quantitat que atorga com a subvenció: 10.000 euros. “Calien complir una sèrie de requisits i la Berga Trail hi encaixa perfectament”, ha dit Abel Garcia. És el segon any que la prova berguedana serà Gran Premi Diputació. També ho és la Ruta Minera, tot i que en aquest altre cas la proposta surt de l’Ajuntament de Berga.

Encara no t’has inscrit? Fes-ho en un moment aquí

Ajuntament de Berga Berga Trail Consell Comarcal del Berguedà Curses de muntanya Mountain Runners del Berguedà

Comentaris