C AT Gironella

L’Atlètic Gironella, nou equip de Segona Catalana

L’Atlètic Gironella, nou equip de Segona Catalana
El Gironella celebra un gol. ALEIX CAMPRUBÍ / ARXIU

Ascens anticipat. L’Atlètic Gironella ha aconseguit aquest diumenge l’ascens matemàtic a Segona Catalana. Els gironellencs seran el millor segon classificat de la província de Barcelona, una plaça que els certifica l’ascens sense haver de passar per una fase de promoció. El seu rival en la lluita pel privilegi era l’Olivella, que ha empatat al camp de La Granada aquest matí i perd qualsevol opció de quedar per davant dels del Berguedà.

El Gironella va fer els deures dissabte, guanyant amb contundència al camp del Sant Pere Nord, per 0 a 5. Els gols de Maza, Pau Ragués (x2), Rafa Zafra i Alberto van certificar una victòria que posava les coses molt de cara als de Xavi Díaz. A falta d’una jornada de lliga, avui jugava l’Olivella però els pronòstics apuntaven a una victòria, de manera que el Gironella sabia que probablement hauria de sumar els tres punts en la visita del Castellbell al municipal.

No ha fet falta. L’Olivella ha empatat a 2 al camp de La Granada i es queda amb 78 punts, és a dir, quatre menys que el Gironella, que en suma 82. La classificació sencera, AQUÍ.

L’ascens de categoria arriba just un any després del sorprenent descens a Tercera. El Gironella va lluitar fins al darrer moment per mantenir una categoria que compartia amb dos berguedans més, el Berga i l’Avià. La temporada no va ser positiva, en línies generals, per al Berguedà. L’única bona notícia va ser la progressió d’un Berga que va anar de menys a més i no va patir per salvar-se. En canvi, el Gironella i l’Avià van consumar el descens.

Aquesta temporada tots dos equips han lluitat a la part alta de Tercera, però han topat amb un Calaf intractable que a aquestes alçades encara no ha perdut cap partit. El Gironella acabarà la temporada segon i l’Avià, tercer. Els gironellencs tindran el premi de l’ascens, però l’Avià haurà d’esperar a la temporada vinent. Per cert, qui dirigirà els avianesos l’any que ve serà Jordi Pont ‘Ponti’, que l’estiu passat dirigia l’Atlètic Gironella.

Ascens Futbol Gironella Tercera Catalana

Comentaris