Bàsquet, Bàsquet Berga

El Bàsquet Berga es reivindica derrotant al líder en el seu millor moment de la temporada (71-66)

Oriol Tintó tirant a cistella. ALEIX CAMPRUBÍ

El Bàsquet Berga està en estat de gràcia. L’equip es troba immers, de tros, en el millor moment de la temporada, tant pel joc com pels resultats: Els de negre encadenen 4 victòries consecutives i han guanyat 6 partits dels 7 que han disputat aquest 2019. Per acabar-ho d’adobar, aquest cap de setmana la victòria, per 71 a 66, ha sigut contra el líder, el Mollerussa, que arribava amb tan sols 2 derrotes.

L’inici ja va ser una declaració d’intencions per part dels locals, que van arribar a aconseguir un avantatge de fins a 10 punts, per acabar el primer parcial 24 a 19. En el segon, els de negre procuren mantenir la diferència, però el líder retalla a poc a poc i s’arriba al descans amb el marcador igualat, 38 a 36.

Els berguedans van sortir a la segona meitat altra volta amb molta intensitat, davant d’un rival que es començava a desesperar, i paulatinament van anar obrint una escletxa que va arribar als 10 punts, en un tercer quart que va acabar 56 a 48. En el darrer temps, però, el líder va saber anar recuperant terreny fins a poder empatar el partit a 62, davant d’un Berga amb dificultats per reaccionar. Però ho va fer i, en uns darrers minuts de força encert va aconseguir un petit marge que, després del joc de tirs lliures en el qual no van tremolar els canells, li va servir per imposar-se amb el 71 a 66 definitiu.

Aquesta gran dinàmica de jocs i resultats consolida al Berga a la cinquena posició de la taula, amb un balanç de 9 victòries a 8 derrotes. L’equip tindrà una bona ocasió per allargar la bona ratxa amb la visita al camp de l’Igualada B, el penúltim classificat amb 5 victòries per 11 derrotes. Resultats, classificació i propera jornada, AQUÍ.