Atletisme

El Berguedà llança el primer campionat comarcal de cros de la història

El Berguedà llança el primer campionat comarcal de cros de la història
Les berguedanes Vanesa Chirveches i Núria Cascante, al campionat de Catalunya de Cros del 2016. FCA

Nova cursa atlètica al Berguedà. El Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Esportiu i l’Ajuntament de la Pobla de Lillet organitzen el primer Campionat Berguedà de Cros. Es disputarà el proper 17 de febrer al bosc de Ventaiola, a uns 500 metres del nucli urbà de la Pobla.

És la primera vegada que el Berguedà fa una competició d’àmbit comarcal d’aquesta disciplina, que consisteix en una cursa en un circuït tancat sobre herba o camins forestals. En altres comarques com Osona, el Maresme o la Selva ja s’hi organitzen certàmens similars, però no és habitual. “Volem que el Berguedà se situï en el mapa també en aquesta modalitat”, ha explicat el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, en roda de premsa.

El Campionat Berguedà de Cros neix davant la necessitat d’incorporar una prova d’àmbit comarcal que faci de pont entre els crosos escolars i els campionats de Catalunya de cros escolar. El responsable de la secció d’atletisme del Consell Esportiu, Alfonso López, ha relatat que no ha existit mai una competició que proclami el millor atleta de la comarca i, en aquesta línia, el Campionat Berguedà vol omplir aquest buit.

Tot i que, d’entrada, el certamen anava orientat a infants, l’organització acabarà obrint la cursa a totes les edats i s’adreçarà també a les categories d’absoluts i veterans. Els més grans faran cinc voltes al circuit tancat i un total de 4 quilòmetres, mentre que els petits faran menys voltes, en funció de la seva edat.

bergueda-cros-campionat

Inscrits de renom

L’organització no es posa cap repte d’inscripcions en aquesta primera edició. “És tota una incògnita”, ha reconegut Alfonso López. Això sí, ja hi ha noms importants entre els confirmats: Xavi Tomasa, Núria Cascante, Guillem Fernández, Ivan Camps o Pau Bartoló, entre d’altres.

Les inscripcions encara estan obertes al portal web del Consell Comarcal del Berguedà.

CAMPIONAT-BERGUEDA-CROS-FINAL-01-728x1024

Campionat Berguedà de Cros

Comentaris