Esquí

El Berguedà crea una taula per consensuar propostes per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030

El Berguedà crea una taula per consensuar propostes per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030
Estació d'esquí La Molina. FGC

El Berguedà constituirà aquest març una taula de debat on es consensuïn propostes per a la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, la idea és “agrupar empresaris, polítics, entitats esportives (amb especial atenció als clubs vinculats amb el món de l’esquí i els esports d’hivern)” i, fins i tot, atletes i esportistes amb aspiracions de poder-hi competir.

La primera reunió serà el 7 de març i servirà perquè es constitueixi la taula. En aquesta trobada també hi participarà el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, i la Diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos. Segons Garcia, Figueras i Fandos seran a la taula per “guiar i assessorar la resta d’implicats” i, a la vegada, començar a recollir les primeres idees per a la candidatura. La idea del Consell Comarcal del Berguedà és que aquestes trobades es vagin repetint, però la periodicitat es consensuarà en la primera trobada i dependrà de l’agenda dels implicats.

Tant el propi Abel Garcia com l’aleshores president del Consell Comarcal, David Font, han participat en diverses meses d’abast nacional per preparar la candidatura. Ara, però, el conseller d’Esports creu que “ha arribat el moment d’escoltar la comarca i començar a fer-nos una idea de les necessitats i les propostes de la gent que viu els esports d’hivern més de prop“.

Abel Garcia Consell Comarcal del Berguedà JJOO Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus-Barcelona

Comentaris