Esquí

Les berguedanes Clàudia Sabata i Alba Xandri pugen al podi del KV Cambra d’Ase

Les berguedanes Clàudia Sabata i Alba Xandri pugen al podi del KV Cambra d’Ase
Les dues berguedanes al podi. GAEL PIGUILLEM

Doble podi berguedà aquest cap de setmana en la segona edició del Kilòmetre Vertical Cambra d’Ase: Clàudia Sabata, del Club Esquí Berguedà, va pujar al segon calaix, amb un temps de 37 minuts i 26 segons, mentre que Alba Xandri, de l’Associació Esportiva Matxacuca, va ser tercera en arribar al cap de pocs segons, amb un temps de 37:54. De fet, les dues van disputar la victòria fins al darrer sospir a la guanyadora, Fàtima De Diego, que va parar el crono als 37 minuts. A més del tercer lloc de la general, Xandri també es va imposar en la categoria de veteranes.

En categoria masculina, la victòria va ser per Titouan Huige, amb un temps de 29 minuts i 20 segons. El van seguir Will Juillaguet, amb 31:12, i Jordi Alís, amb 31:20. Entre els homes també destaca el paper del berguedà Ricard Calmet, que va entrar quart, quedant-se a 6 segons del podi, però imposant-se en la categoria de veteransDavid Prades, dels Mountain Runners del Berguedà, va ser cinquè a la general amb 32:27.

El Kilòmetre Vertical Cambra d’Ase és una cursa vertical d’esquí de muntanya organitzada pel Club Cerdanya Skimo Team i que es disputa a la vora del circ del Cambra d’Ase, al límit entre l’Alta Cerdanya i el Conflent, a la Catalunya Nord. La cursa, que s’havia de disputar el passat mes de desembre, va haver de ser ajornada per la manca de neu. Les precipitacions dels darrers dies van permetre celebrar finalment la competició, però el fort vent va obligar als organitzadors a descartar la part més alta del recorregut, que és la més exposada. Així, els esquiadors van haver de pujar 750 metres de desnivell en poc més de 3 quilòmetres.

II Kilòmetre Vertical Cambra d'Ase. Pòdium Absolut Masculí. Foto: Gael Piguillem www.atelierfotografic.com

El podi masculí, amb Calmet i Prades als llocs 4 i 5. GAEL PIGUILLEM

alba xandri clàudia sabata Esquí km vertical kmv kv cambra d'ase muntanya

Comentaris