Patins

Torna el millor alpí en línia de tot l’Estat a Berga

Torna el millor alpí en línia de tot l’Estat a Berga
Aura Coronado, competint a Berga. CEDIDA

La Copa d’Espanya d’Alpí en Línia es torna a encetar a Berga. El cap de setmana del 10 i l’11 de juliol el passeig de la Pau es tornarà a convertir en un circuit de patinadors en el 5è Trofeu Berguedà d’Alpí en Línia. Dissabte 10 s’hi disputaran els campionats d’Espanya de la modalitat Paral·lel Individual i per equips; i diumenge 11 hi haurà la primera fase de la Copa d’Espanya, en format eslàlom.

Estèticament, les proves de dissabte seran molt diferents de les de diumenge. El primer dia la competició és més vistosa perquè s’aprecia la lluita en duels de dos corredors per arribar abans a la meta. Es fan dues baixades a la vegada i el guanyador és el que menys temps ha trigat a arribar.

Diumenge, el format serà d’eslàlom. Cada participant baixarà tres vegades i hi seran els millors corredors de l’Estat. Entre ells hi haurà els berguedans Oleguer Selga, de Gironella, i Aura Coronado, de Castellar de n’Hug.

La cursa l’organitza el May Luengo Esquí Club i l’Ajuntament de Berga, sota el paraigües de les federacions Espanyola i Catalana de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes. A més, a l’horitzó hi ha l’objectiu de poder optar a celebrar una Fase de la Copa del Món d’Alpí en Línia, que aquest any se celebrarà a Oviedo i Gijón.

alpí en línia

Comentaris