Muntanya

Dani Osanz i Sara Alonso rebaixen el rècord de la Pujada a Coll de Pal i superen el repte proposat per Salomon

Dani Osanz i Sara Alonso rebaixen el rècord de la Pujada a Coll de Pal i superen el repte proposat per Salomon
Jenny Spinks i Sara Alonso, al costat del cartell de Coll de Pal amb Quima Casas (al centre), que fins ara tenia el rècord. BIEL RÀFOLS

Rècords superats. El repte plantejat per Salomon a vuit atletes de primera línia ha estat superat: els encoratjaven a batre els rècords de Rafael Garcia (1:24:42) i Quima Casas (1:47:59) a la Pujada a Coll de Pal. Tots dos rècords eren del segle passat (1988 i 1994, respectivament) i cinc dels vuit corredors han aconseguit polvoritzar-los.

Dani Osanz ha clavat el nou rècord de la prova en 1 hora, 22 minuts i 39 segons. Són dos minuts i tres segons menys que la marca de Rafael Garcia l’any 1988 (1:24:42). El berguedà Xavi Tomasa ha estat segon, però s’ha quedat per sobre del rècord: 1:26:28. En tercer lloc ha arribat Roger Roca, amb una marca d’1 hora, 27 segons i 38 segons. El quart participant masculí, Aleix Domènech, campió de Catalunya de trail l’any passat, s’ha hagut de retirar per molèsties al bessó.

En l’apartat femení, les quatre aspirants a batre el rècord ho han fet. La nova dona rècord és Sara Alonso, que ha clavat la nova marca a batre a 1:40:21. Són ni més ni menys que 7 minuts i 38 segons menys que Quima Casas l’any 1994. La segona classificada ha estat Bárbara Ramon, amb una marca d’1 hora, 41 minuts i 22 segons. Eli Gordón ha estat tercera, a només 25 segons de Bárbara Ramon, i Jenny Spink, quarta, a 54 segons de Gordón, però encara molt per sota del rècord de Quima Casas.

La cursa es va disputar dissabte, 10 d’abril, i es va poder seguir en diferit la mateixa tarda de dissabte, a través dels canals de Facebook i YouTube de Salomon. Ara, la retransmissió es pot recuperar al canal de YouTube de la marca, amb els comentaris de Biel Ràfols, principal impulsor de la iniciativa, i d’Albert Jorquera.

Pujada a Coll de Pal salomon

Comentaris