Muntanya

Jan Margarit vola a la Vertical del Sobrepuny i es converteix en el primer home en baixar de la mitja hora

Jan Margarit vola a la Vertical del Sobrepuny i es converteix en el primer home en baixar de la mitja hora
Jan Margarit, batent el rècord històric de la Vertical del Sobrepuny. FEEC

29 minuts i 56 segons. És el que va tardar Jan Margarit a completar els 3 quilòmetres i mig de la Vertical del Sobrepuny, polvoritzant el rècord de la cursa fins ara, que tenia Joan Freixa (31:05).  L’esportista de Matadepera, dels Mountain Runners del Berguedà, es va imposar a Pere Rullan i Albert Pérez, que també van superar la millor marca de la prova que tenia Freixa fins ara.

En categoria femenina, la victòria va ser per a Anna Guirado, que va creuar la línia d’arribada en poc més de 38 minuts (38:12). Per darrere seu, van entrar Mireia Pons i la berguedana Clàudia Sabata, que tornava a competir després de mesos recuperant-se d’una lesió delicada.

WhatsApp-Image-2021-04-10-at-19.55.36-1El podi femení a la Vertical del Sobrepuny. FEEC

La també berguedana Martina Gonfaus va ser quarta a la general i es va adjudicat la prova en categoria juvenil. En júnior, Laia Gonfaus es va imposar a Maria CostaMireia Lusher (UE Vic)

La Vertical del Sobrepuny, organitzada per l’AM Berguedans, era la primera prova de la Copa Catalana de Curses Verticals. La propera cita serà el 15 de maig a la Cara Amon a Barruera.

Jordi Reyes i Judit Franch s’enduen la prova de 24km

A banda de la vertical, aquest cap de setmana es van disputar més proves al Sobrepuny. Una d’elles és la de 24km, que van guanyar Jordi Reyes, amb una marca de 2 hores, 19 minuts i 8 segons, i la berguedana Judit Franch, en 3 hores, 8 minuts i 15 segons.

El podi masculí el van completar Berni Hernández (2:19:32) i Nil Bacardit (2:20:09). Franch, per la seva banda, va pujar al calaix més alt del podi acompanyada d’Elisabet Caballero (3:22:39) i Belinda Baquero (3:28:33).

Anna Guirado signa el seu doblet

La dona més ràpida a la Vertical també es va endur la prova de 12km. Anna Guirado va creuar la línia d’arribada en 1 hora, 24 minuts i 56 segons, per davant d’Anna Freixas (1:25:15) i l’atleta del JAB Marta Palau (1:25:28).

En categoria masculina, la victòria va ser per a l’atleta dels Mountain Runners Jan Torrella (1:01:47), per davant de Josep Roset (1:04:42) i Oriol Rodríguez (1:08:00).

Curses de muntanya sobrepuny

Comentaris