Muntanya

Xavi Tomasa i Judit Franch guanyen la primera Pugo Regis Trail física

Xavi Tomasa i Judit Franch guanyen la primera Pugo Regis Trail física
Xavi Tomasa i Judit Franch, en plena Pugo Regis Trail. ANNA E. PUIG

Xavi Tomasa i Judit Franch són els primers guanyadors de la Pugo Regis Trail de Puig-reig. Tomasa va ser el més ràpid en categoria masculina i va completar els 24 quilòmetres del recorregut amb un temps d’1 hora, 51 minuts i 17 segons. Per la seva banda, Franch va guanyar en l’apartat femení amb una marca de 2 hores, 39 minuts i 33 segons.

El podi masculí el van completar Roger Embid i Ricard Lebourgeois. Embid, com Tomasa, també va aconseguir baixar de les dues hores: 1:58:13. Lebourgeois va haver de lluitar de valent per pujar al podi, ja que només va treure 20 segons a Ivan Moreno, el quart classificat.

Em categoria femenina, la victòria de Franch va ser incontestable. Per darrere seu van creuar la meta Sílvia Soler, a uns 8 minuts, i Txell Ambrós, a 23.

A la prova curta, Roger Comellas es va imposar amb un temps d’1 hora, 1 minut i 46 segons, seguit d’Oriol Rodríguez i Bernat Comas, a 4 i 5 minuts, respectivament. En l’apartat femení, la guanyadora va ser Maria Carner (1:11:42), per davant de Carla Esclusa i Vanesa Chirveches.

La prova es va fer en tandes per garantir les mesures de seguretat dictades per evitar la propagació de la Covid-19. El recorregut permetia conèixer i recórrer el Baix Berguedà per un itinerari compost íntegrament per corriols ràpids i tècnics.

És la primera edició física de la Pugo Regis Trail. La idea era estrenar-la l’any 2020, però l’esclat de la pandèmia va obligar l’organització, el Cquie de Puig-reig, a reinventar-se i impulsar una edició virtual. Aquesta vegada ni el virus ha pogut impedir que la cursa surti al carrer i a la muntanya.

Pugo Regis Trail

Comentaris