Muntanya

Els Mountain Runners converteixen la cursa estrella de la Berga Trail en una ultra de 60km

Els Mountain Runners converteixen la cursa estrella de la Berga Trail en una ultra de 60km
Imatge d'una edició passada de la Berga Trail. MARC ELIAS

Renovació integral de la Berga Trail. Els Mountain Runners del Berguedà convertiran la cursa estrella, la marató de muntanya, en un prova de llarga distància: l’Ultra Ensija. Tindrà 60km i 3.413 metres de desnivell positiu, i tindrà l’inici i la meta al mateix lloc: la plaça Cim d’Estela de Berga. L’organització també renova la mitja, que passa a dir-se Trail Figuerassa, i la prova petita, que passa a ser la Trail Queralt. Totes les proves es disputaran dissabte 19 de juny i les inscripcions ja estan obertes al lloc web de l’esdeveniment.

La Trail Ensija recorrerà els indrets més emblemàtics de les muntanyes que envolten la ciutat de Berga. A banda dels clàssics de la Figuerassa i els Rasos de Peguera, l’Ultra Ensija portarà els participants a la Roca Gran de Ferrús fins a acostar-los a Saldes i al pla d’Ensija.

La Trail Figuerassa tindrà 25 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.774 metres, mentre que la Trail Queralt serà de 14 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell per poder gaudir de les vistes de la Figuerassa i la serra de Queralt. L’endemà, diumenge 20, serà el torn dels més petits, que podran participar a la Berga Trail Kids al pla de Corbera, a Castellar del Riu.

Amb totes aquestes novetats, els Mountain Runners del Berguedà confien poder recuperar el pols després d’haver hagut de cancel·lar l’edició del 2020. En un comunicat, l’entitat reivindica “l’esport com un bé essencial” i confia que l’edició d’aquest 2021 ho demostri, després d’un 2020 en què la Berga Trail es va haver de suspendre.

Berga Trail Mountain Runners del Berguedà

Comentaris