Muntanya

Bagà aplegarà més sortides i arribades que mai a l’Ultra Pirineu 2021

Bagà aplegarà més sortides i arribades que mai a l’Ultra Pirineu 2021
El corredor Jordi Gamito, creuant la línia d'arribada a Bagà en una Ultra Pirineu passada. ALEIX CAMPRUBÍ

Sacsejada al reguitzell de proves de l’Ultra Pirineu 2021. L’organització ha fusionat la Trail Pirineu de 56km i la Sky Pirineu de 36km per estrenar la Marató Pirineu de 42km, amb sortida i arribada a Bagà. També hi ha canvis a la Mitja de 20km, que es trasllada a Bagà i canvia de data: de dissabte a diumenge. La prova gran de l’edició, la Salomon Ultra Pirineu de 100km, continuarà tenint inici i final a Bagà, i la Nit Pirineu seguirà a La Molina. Totes les proves es disputaran entre l’1 i el 3 d’octubre d’aquest any, si la pandèmia ho permet.

L’organització explica en un comunicat que ha dissenyat una Salomon Ultra Pirineu “més adaptable a l’actual situació sanitària, més segura, però també pensada de cara als anys post-pandèmia”. A la vegada, els organitzadors també destaquen que la d’aquest 2021 serà una Ultra Pirineu “més sostenible” i que oferirà “una millor experiència a tots els participants, amb uns recorreguts millorats”.

La prova reina i la nova Marató, dins la Spartan Trail World Championship

La prova gran, de 100km, es manté a dissabte i amb el recorregut clàssic, però s’hi apliquen dues modificacions: els primers sis quilòmetres fins al Paller de Dalt ara es recorreran per pista forestal per evitar aglomeracions i permetre avançaments mantenint la distància; i els últims dos quilòmetres fins a meta passaran per la Via del Nicolau per evitar la carretera de Gisclareny.

A banda, com a novetat d’aquest 2021, la Salomon Ultra Pirineu entra a formar part de la categoria “Trail Ultra” de la Spartan Trail World Campionship com una de les curses que dona la màxima puntuació als primers classificats i amb 13.800$ en premis en metàl·lic.

Pel que fa a la fusió de la Trail Pirineu i la Sky Pirineu per convertir-se en la Salomon Marató Pirineu, el recorregut serà el mateix que l’antiga Sky fins a Vents del Cadí. A partir d’allà, s’hi incorpora un nou tram d’ascens fins a la collada de Turbians, abans de tornar cap a Bagà.

La nova Marató també entra a formar part de la Spartan Trail World Championship, però en aquest cas en categoria “Trail Run” i amb premis en metàl·lic d’11.200$.

La Mitja es trasllada de Bellver a Bagà

La Salomon Mitja Pirineu de 20km és la modalitat que pateix més canvis. D’entrada, la data: passa de dissabte a diumenge. A banda, també es trasllada de Bellver a Bagà, però manté els seus 20km. La diferència és que aquesta vegada augmenta el desnivell fins als 1.250m positius acumulats. El recorregut serà idèntic al primer tram de l’Ultra Pirineu de 100km fins al refugi de Rebost. Des d’allà s’iniciarà un descens cap a Gréixer pel camí de Cavalls del Vent, per enllaçar amb l’últim tram de la prova reina abans d’arribar a Bagà.

Els inscrits a la Mitja que ho desitgin podran participar a la vertical, La Molina Nit Pirineu kv, amb un descompte de 10 euros en la inscripció. La prova vertical mantindrà el seu format i recorregut, igual que la Pirineu XS, que tampoc canvia.

El programa

Així doncs, el programa de curses queda així:

1-Oct. (19:30h) LA MOLINA NIT PIRINEU kv (La Molina)

2 Oct. (5:30h)  SALOMON ULTRA PIRINEU 100k (Bagà)

2 Oct. (9:00h)  SALOMON MARATÓ PIRINEU 42k (Bagà)

3 Oct. (9:30h)  SALOMON MITJA PIRINEU 20k (Bagà)

3 Oct. (10:00h) PIRINEU XS cursa infantil (Bagà)

Amb la centralització de les curses a Bagà, l’organització se sent “més preparada per adaptar-se a les mesures Covid que les autoritats sanitàries indiquin. Amb tot, confien que els pronòstics es compleixin i que, de cara a l’octubre, la situació sigui millor a l’actual.

Els recorreguts i el reglament ja estan disponibles al web de l’esdeveniment. A més, l’organització s’ha posat en contacte amb els inscrits a l’edició del 2020 -que va quedar suspesa- a través del correu electrònic. En el mail, detallen com afecten els canvis a la cursa on estan inscrits i les opcions que tenen per participar-hi o no.

El proper 6 d’abril l’organització reobrirà inscripcions a les curses que encara tinguin places disponibles.

Ultra Pirineu

Comentaris