Muntanya

L’entitat Correcamins i l’Escola Sant Salvador impulsen la mini estació de trail de Cercs

L’entitat Correcamins i l’Escola Sant Salvador impulsen la mini estació de trail de Cercs
Els alumnes de l'escola van fer unes eleccions per triar el nom de l'estació i el del roure. ESCOLA SANT SALVADOR

Cercs té previst estrenar en els propers mesos la seva mini estació de trail. És una proposta de l’entitat Correcamins de Cercs, que ha acabat comptant amb la participació de l’Escola Sant Salvador i l’Ajuntament del municipi. La mini estació tindrà cinc circuits de diferents distàncies però amb un punt en comú: un roure, que s’ha erigit com l’element distintiu de l’equipament.

L’entitat Correcamins de Cercs va habilitar el circuit del Forat dels Conills, molt proper a l’escola, que de seguida va cridar l’atenció a la canalla. Amants del trail a la zona van detectar que es podien arreglar camins per fer circuits més curts que el del Forat dels Conills, que frega els 5km de distància i serà l’itinerari més llarg de la futura mini estació. I per fer-ho realitat, van demanar permís als propietaris dels terrenys per senyalitzar els recorreguts, i també van traslladar la idea a l’Ajuntament perquè en fos partícip.

L’Ajuntament va agafar el guant i, de moment, età sanejant la zona i realitzant-hi tasques de brigada. L’entitat Correcamins confia que els circuits es podran estrenar aquesta primavera.

L’escola tria el nom de la mini estació i el roure

L’entitat ha volgut que l’Escola Sant Salvador, molt propera a la mini estació, participés en la creació de l’equipament natural. Per això, a través de l’Associació de Familiars d’Alumnes (AFA), han fet un procés electoral perquè sigui l’escola qui decideixi, tant el nom de l’estació, com el del roure.

Durant dues setmanes, i coincidint amb l’època de campanya electoral, alumnes i professors de l’escola han estat d’eleccions. Han pensat candidatures de noms, els han defensat en mítings i, fins i tot, van fer unes eleccions adaptades a la pandèmia, seguint les mateixes mesures sanitàries que es van implementar pel 14-F.

La jornada electoral va ser dijous passat i els resultats es van conèixer el mateix dia. L’estació es dirà Mini Estació Trail Els Aglans, mentre que el roure s’ha batejat com El Gran Roure Quercunià. La directora de l’escola, Cristina Grant, ha assegurat que “ha anat tot rodat” i la iniciativa ha servit “perquè els nens agafin consciència del que suposen unes eleccions”.

A més, la directora celebra que, amb la mini estació, l’escola guanyi un nou equipament i ha celebrat que de ben segur que els circuits seran utilitzats per a les classes d’Educació Física.

Els cinc recorreguts

La Mini Estació Els Aglans tindrà cinc circuits diferents. El més gran, la ruta del Forat dels Conills, fa temps que està activa i és l’itinerari bàsic, de 4.800m de distància i uns 120 metres de desnivell positiu. Les altres quatre rutes són més curtes i van des dels 500 metres fins als 1.800.

Ajuntament de Cercs Associació de Familiars d'Alumnes Correcamins de Cercs Escola de Sant Salvador mini estació de trail

Comentaris