Esquí

El berguedà Joan Freixa es converteix en el campió d’Espanya més veterà de la història

El berguedà Joan Freixa es converteix en el campió d’Espanya més veterà de la història
Podi absolut 2021 del campionat d'Espanya de triatló d'hivern, amb Joan Freixa al centre. FETRI

Un berguedà s’ha convertit en el campió d’Espanya més veterà de la història de l’esporta l’Estat. És Joan Freixa, que aquest cap de setmana s’ha penjat, per segona vegada, la medalla d’or al campionat d’Espanya de triatló d’hivern a Ansó, a l’Aragó. Freixa, de 43 anys, ha estat el més ràpid en una prova en format contrarellotge.

El berguedà, com la resta de participants, ha hagut d’afrontar 7,8km a peu pels carrers d’Ansó, 20km en bicicleta BTT i 10km finals d’esquí de fons. Freixa ha estat capaç de mantenir la distància respecte Eneko Llanos i Fernando Zorrilla, que han completat el podi masculí. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Enara Oronoz, seguida de Marta Borbón i Cristina Ara.

Joan Freixa ja havia aconseguit la medalla d’or de la modalitat l’any 2017 i una altra berguedana, Alba Xandri, es va proclamar campiona estatal en el mateix escenari l’any 2018. Ara, però, Freixa ha guanyat l’or havent complert els 43 anys, una fita que el converteix en el campió d’Espanya més vetarà de la història de l’esport estatal absolut.

campió campió d'Espanya Campionat d'Espanya joan freixa triatló triatló d'hivern

Comentaris