Orientació

Publiquen un mapa de cada municipi del Berguedà per conèixer l’orientació i el territori en temps de restriccions

Publiquen un mapa de cada municipi del Berguedà per conèixer l’orientació i el territori en temps de restriccions
Pau Llorens, l'impulsor de la iniciativa, en una competició d'orientació. ARXIU

Nova iniciativa per conèixer el territori. El Club Orientació Berguedà i el Consell Comarcal han recopilat en un únic portal web els mapes de cada municipi del Berguedà perquè els residents en descobreixin “els tresors”. Segons l’orientador Pau Llorens, impulsor de la iniciativa, és “una manera de donar a conèixer l’orientació i el territori en un moment en què les restriccions no deixen traspassar les fronteres municipals”.

La idea ha estat cartografia cada municipi perquè la gent sàpiga quins camins i quines rutes es poden seguir sense sortir del terme municipal, ara que les restriccions de cap de setmana impedeixen sortir-ne. De fet, les actuals normatives impedeixen la pràctica de la majoria d’esports, però l’orientació és un dels pocs que les pot esquivar en certa manera, i aquí és on el Club Orientació hi ha vist l’oportunitat. En les últimes setmanes, l’orientador Pau Llorens ha liderat un projecte que ha consistit en recollir un mapa de cada municipi en un sol portal. “L’únic que fem és recollir mapes que ja eren públics en un únic lloc perquè la gent els tingui més a l’abast”, ha explicat en roda de premsa.

El Consell ha recollit la idea i l’ha traslladat als ajuntaments a través dels regidors d’Esports perquè “se la facin seva i en faci difusió entre els ciutadans, perquè s’animin a provar l’orientació”. La idea és que, quan facin alguna de les rutes, acabin fotografiant els llocs desconeguts i, així, acabar-ho utilitzant en el futur com una eina per exhibir els encants de la zona. Com? Publicant les fotos de l’experiència a les xarxes socials etiquetant el Club Orientació (@cob.orientacio), el Consell Comarcal (@ccbergueda) i l’ajuntament del municipi, si té compte institucional.

El conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, ha destacat en roda de premsa “la feina en molt poc temps” que ha fet l’orientador Pau Llorens i ha celebrat que la idea “dona alternatives a l’hora de fer activitat al medi natural, malgrat les restriccions”. En la mateixa línia, el president comarcal, Josep Lara, ha agraït una iniciativa que “s’escau molt a la realitat actual” i dona la possibilitat de conèixer el que hi ha a tots els municipis” per, quan es permeti travessar fronteres, viure-ho en primera persona, independentment de quin sigui el teu lloc de residència.

Abel Garcia Club Orientació Berguedà Consell Comarcal del Berguedà Josep Lara Pau Llorens tresors del Berguedà

Comentaris