Muntanya

La Berga Trail i la Contracorrent s’uneixen per “un cap de setmana de referència en el món de l’esport català”

La Berga Trail i la Contracorrent s’uneixen per “un cap de setmana de referència en el món de l’esport català”
Arribada de l'equip guanyador de la darrera Berga Trail. ALEIX CAMPRUBÍ

Renovació total de la Berga Trail. Aquest 2020 la prova de muntanya organitzada pels Mountain Runners del Berguedà suma esforços amb la Contracorrent, engendrada pels Castellers de Berga. L’objectiu és “omplir els carrers del casc antic de la ciutat” i crear “un cap de setmana de referència de l’esport i de la muntanya arreu del territori”.

Serà el segon cap de setmana de maig, els dies 9 i 10, i s’ha batejat com el Mountain Weekend Berga Trail. A banda de les dues proves, hi haurà un concert i festa el mateix dissabte 9 de maig, amb els Mountain Runners i els Castellers de Berga al capdavant de la trama.

La Berga Trail obre inscripcions

Les inscripcions per a les proves de la Berga Trail ja estan obertes. Una de les grans novetats d’enguany és el canvi radical que l’organització ha fet a la prova estrella: la Trail.

Aquesta vegada serà una cursa de 38km i 2.700 metres de desnivell positiu que recorrerà indrets emblemàtics com la Figuerassa, el Coll de l’Oreller, l’Obaga de les Nou Comes, Peguera, els Rasos de Peguera, Sant Llorenç dels Porxos, el Coll de Puigventós, el Pi de les Tres branques o el Santuari de Queralt. A més, aquesta vegada l’arribada i la sortida seran al cor de la capital de la comarca: la plaça de Sant Pere.

També ha canviat substancialment la mitja distància: la SKY. Aquesta cursa, que forma part de la I Copa Trail Running Berguedà, té 23km de distància, amb un desnivell positiu de 1.980 metres, i l’organització l’ha volgut fer molt més tècnica. El punt més alt de la cursa és el Roc d’Auró, un emblemàtic cim de la comarca del Berguedà.

Per últim i per a tots aquells qui vulguin una cursa més lleugera, trobaran l’EXPRESS, una cursa de 14km i 1.000m de desnivell positiu per poder gaudir de les immillorables vistes de la Figuerassa i la majestuositat de la serralada de Queralt.

El diumenge, 10 de maig, serà el torn dels més petits. Una vegada més, la BERGA TRAIL KIDS omplirà els plans de Corbera (Castellar del Riu) dels més petits de cada casa que s’inicien en les curses de muntanya. Un entorn 100% natural per iniciar-se en el món del trail running i gaudir de valent en un dels diversos circuits que hi ha adaptats a totes les categories i edats.

AE Mountain Runners Berga Trail Castellers de Berga Contracorrent

Comentaris