Muntanya

Sentit homenatge als medallistes olímpics d’esquí de muntanya a Berga

Sentit homenatge als medallistes olímpics d’esquí de muntanya a Berga

Han estat rebuts a l’aeroport com el que són, quatre campions olímpics, però el Berguedà els volia retre el seu particular homenatge. Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Ràdua han estat els protagonistes d’un sentit homenatge, hores després d’aconseguir un vendaval de medalles als Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut, a Suïssa.

D’entrada, els nens i nenes de l’escola d’esquí de muntanya dels Mountain Runners han fet un espectacular passadís als medallistes davant un Pavelló de Suècia ple a vessar. Asseguts a les primeres files, hi havia representants d’autoritats d’arreu del país i, fins i tot, de l’Estat.

Judit Franch, la presidenta dels Mountain Runners, el club que ha format tres dels quatre medallistes, ha obert la ronda de parlaments. L’han seguit Jordi Merino, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Bernat Clarella, de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya (FEDME), Jordi Canals, del Centre de Tecnificació, i Andreu Sarrà, l’entrenador dels medallistes.

En clau més institucional, també han volgut felicitar els joves el president del Consell Comarcal, Josep Lara, i el conseller comarcal d’Esports, Abel Garcia, així com també el Director del Consell General de l’Esport, Antoni Reig, i l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ha tancat l’acte.

La primera medalla d’or catalana de la història d’uns Jocs d’Hivern

La bagenca Maria Costa, dels Mountain Runners, ha aconseguit a Suïssa la primera medalla d’or d’una catalana en uns Jocs Olímpics d’Hivern. L’ha aconseguit en la prova d’esprints, on el berguedà Ot Ferrer va penjar-se el bronze en categoria masculina. Ferrer també va aconseguir un diploma a la prova individual d’esquí de muntanya.

A més, la selecció espanyola -formada per quatre catalans, tres dels quals dels Mountain Runners- va aconseguir la medalla de bronze en els relleus mixtes. En aquesta prova, Ferrer i Costa van formar equip amb una altra berguedana, Ares Torra, i amb el pallarès Marc Ràdua.

homenatge-medallistes-berga

Esquí de muntanya Jocs Olímpics d'Hivern medallistes olímpics Mountain Runners

Comentaris