Motor

Fernando Alonso i Marc Coma acaben el seu primer Dakar junts en 13a posició i amb grans sensacions

Fernando Alonso i Marc Coma acaben el seu primer Dakar junts en 13a posició i amb grans sensacions
Coma i Alonso, amb el seu Toyota. TOYOTA

Grans sensacions per a Marc Coma en la seva primera experiència com a copilot del Dakar. Coma s’ha assegut al costat d’un altre nom il·lustre del motor, Fernando Alonso, que ha debutat en una disciplina totalment desconeguda per ell. Al final, la parella ha acabat el ral·li en 13a posició, però ha lluitat de tu a tu contra els 10 primers en bona part de les etapes. De fet, han fet TOP-10 en vuit de les dotze etapes del ral·li.

Alonso i Coma van debutar al Dakar amb una onzena posició a la primera etapa. Malgrat tot, el segon dia van perdre més de dues hores i mitja respecte el guanyador de la prova i van deixar escapar totes les opcions de victòria final. A partir d’aquí, però, la parella ha estat força regular.

El tercer dia van aconseguir la quarta posició d’etapa i van escalar una quinzena de posicions a la general (de 48ens a 32ens). L’endemà van ser tretzens, però es van enfilar fins la vintena posició a la general. Després van encadenar una setmana magnífica, amb cinc etapes entre els 10 primers que els van catapultar fins la desena posició a la general. L’actuació més destacada va ser en la novena etapa, on Alonso i Coma van fregar la victòria (2ns).

Però el 10è dia un accident aparatós que ha donat la volta al món els va fer perdre més d’una hora i els va obligar a afrontar bona part de l’etapa sense parabrises enmig del desert. Les dues últimes etapes, però, han confirmat les bones sensacions globals de la parella, que va ser vuitena el penúltim dia i ha estat quarta, aquest divendres, en l’etapa final del ral·li. A banda, la parella s’ha endut el premi de millors debutants.

Carlos Sainz, tricampió; Laia Sanz, 10 de 10

El guanyador del Dakar en cotxes ha estat Carlos Sainz, després d’una batalla emocionant amb Nasser Al Attiyah i Stéphane Peterhansel. És la tercera vegada que Sainz s’endú el ral·li i en totes tres ocasions ho ha fet amb un cotxe diferent. Primer va guanyar amb Volkswagen, després amb Peugeot i ara amb Mini.

En motos, el guanyador ha estat Ricky Brabec, el primer nord-americà en endur-se la corona dakariana. De res ha servit el gran final de ral·li del xilè Pablo Quintanilla ni l’amenaça del fins ara vigent campió, Toby Price. L’edició, però, ha estat marcada per la tràgica mort del pilot portuguès Paulo Gonçalves.

En clau catalana, la gran notícia és Laia Sanz, que ha tornat a colar-se entre els 20 millors pilots a la general absoluta i s’ha endut de manera incontestable la victòria en categoria femenina. Sanz ha disputat 10 ral·lis Dakar i en tots ells ha estat la dona més ràpida.

Dakar Dakar 2020 Fernando Alonso Marc Coma

Comentaris