Muntanya

Laia Gonfaus i Maria Beringues triomfen als campionats d’Espanya de curses de muntanya

Laia Gonfaus i Maria Beringues triomfen als campionats d’Espanya de curses de muntanya
MABO

Bon paper berguedà als campionats d’Espanya de curses de muntanya en línia, disputats en el marc de les proves de la Marató de Borriol (Castelló). La gironellenca Laia Gonfaus (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) s’ha proclamat campionat estatal en categoria cadet, després de completar els 14 quilòmetres del recorregut amb un temps d’1 hora, 40 minuts i 14 segons. A més, l’avianesa Maria Beringues -també dels Mountain Runners- ha pujat al segon esglaó del podi en categoria cadet en completar els 21 quilòmetres de la seva disciplina en 2 hores, 23 minuts i 22 segons.

Gonfaus es va imposar amb autoritat a l’asturiana Alba de Mendiolagoitia, que va creuar la línia d’arribada en segona posició amb una marca d’1 hora, 44 minuts i 8 segons. La vasca Ane Iturria Alzate va completar el podi cadet amb un temps d’1 hora, 46 minuts i 3 segons.

En júniors, Beringues només va ser superada per la vasca Irati Zubizarreta, que va pujar a l’esglaó més alt del podi en arribar al final del recorregut dos minuts abans que la berguedana. L’aragonesa Yaiza Miñana va completar el podi clavant els dos minuts i 28 segons.

Els grans guanyadors del dia van ser els vascos Aritz Egea i Sandra Sevillano. Egea va guanyar la marató en completar els 42 quilòmetres del recorregut en menys de 4 hores (3:59:33). Sevillano, per la seva banda, es va imposar en categoria femenina amb un temps de 4 hores, 57 minuts i 33 segons. Miguel Caballero i Julen Martínez van completar el podi masculí, mentre que Maria Mercedes Pila i Laia Cañes el femení.

35188982_420311158487231_6373364887510319104_n

Maria Beringues, a l’esquerra del podi júnior de la Marató de Borriol.

Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Curses de muntanya FEDME laia gonfaus Maria Beringues

Comentaris