Esquí

El berguedà Ot Ferrer, subcampió del món d’esquí de muntanya en modalitat esprint

El berguedà Ot Ferrer, subcampió del món d’esquí de muntanya en modalitat esprint

Plata berguedana als mundials que se celebren a Villars-sur-Ollon (Suïssa). Ot Ferrer s’ha proclamat subcampió del món d’esquí de muntanya en categoria cadet i modalitat esprint aquest cap de setmana. Les altres dues representants del Berguedà, Maria Costa i Ares Torra, han entrat dins el TOP-10 de les seves categories: Costa ha fregat les medalles i ha estat 4a; mentre que Torra s’ha quedat fora de la final però ha aconseguit entrar en el TOP-10 mundial i ha estat 10a.

La notícia del cap de setmana l’ha protagonitzat Ot Ferrer. El berguedà ha brillat en una prova molt explosiva on el mínim error penalitzava moltíssim. Ferrer ha hagut de superar una fase eliminatòria entre 50 participants on només han seguit endavant els 12 millors corredors. A la final, l’Ot s’ha sabut mantenir en el grup capdavanter en un inici de cursa molt complex. A partir d’aquí s’ha col·locat en segona posició i l’ha sabut defensar molt bé, quedant a pocs metres del campió del món.

DYM201903101315

DYM201903102274

La il·lusió de l’Ot per a aquests mundials era entrar al TOP-5. Per tot plegat, després d’aconseguir la medalla de plata, ha assegurat que les coses li han sortit “molt bé” i ha dedicat l’èxit al seu entrenador Andreu Sarrà, a la resta de tècnics de l’escola Trail  dels Moutain Runners i als seus “companys de rostides”.

La Maria Costa ha estat a punt d’aconseguir el bronze, però finalment s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça. En el tram inicial de la final, ha quedat tapada pel grup capdavanter i s’ha hagut de sobreposar. En l’eslàlom final, la Maria ha superat la corredora que tenia davant i ha avançat una posició per acabar en quart lloc.

DYM201903102271

Maria Costa, a la dreta del podi, ha quedat quarta.

Per la seva banda, Ares Torra ha començat les eliminatòries molt bé, passant la primera fase sense problemes, però després no ha pogut superar el tall de les semifinals. Amb tot, Torra ha pogut entrar al TOP-10 mundial amb una meritòria 10a posició final.

En els propers dies es disputaran les proves d’individuals, vertical i relleus. L’experiència d’aquests joves en aquest mundial és immensament gratificant ja que comparteixen estada i equip tècnic amb els principals esportistes estatals com la Clàudia Galicia i l’Oriol Cardona entre d’altres.

ares torra Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà Esquí de muntanya Maria Costa Mountain Runners del Berguedà Ot Ferrer

Comentaris