Futbol

Joan Noguera, del CCR Baganès a la Selecció Catalana de Futbol Amateur

Joan Noguera, del CCR Baganès a la Selecció Catalana de Futbol Amateur

Un jugador de Bagà s’està consolidant com un dels millors centrals del moment del futbol amateur de Catalunya. És Joan Noguera Artero, que actualment juga a la Unió Esportiva Sant Andreu, a Tercera Divisió, i que aquesta setmana passada va disputar el seu primer partit oficial amb la Selecció Catalana de Futbol Amateur (CATUEFA).

La selecció ha fet un pas de gegant en el camí cap a la Fase Final de la Copa de les Regions de la UEFA. Els catalans, amb Noguera a l’eix de la defensa durant els 90 minuts, es van imposar per 3 a 1 a Castella i Lleó. El partit, disputat a l’estadi Narcís Sala de Sant Andreu, era l’anada de la fase intermèdia de la Copa de les Regions.

Ara, la selecció catalana haurà de jugar la tornada en terres castellanes, el proper 28 de febrer, a les 20h, a l’Estadi Ruta de la Plata de Zamora. Si passen, afrontaran l’última fase nacional de la Copa. I si també superen la fase final, representaran el país a la Copa de les Regions europees, amb partits contra seleccions amateurs d’arreu del continent, a Ucraïna, entre el 2 i el 7 d’octubre del 2018.

Format al Berguedà

Noguera, de 26 anys, va formar-se al Berguedà i va acabar jugant el seu últim any de juvenil a la Gramenet de Divisió d’Honor. A la comarca, va començar jugant a l’equip del poble, el CCR Baganès, i més endavant fitxaria per la Unió Esportiva Avià i, finalment, pel Club Esportiu Puig-reig. Però el darrer any de juvenil va anar-se’n a viure a Barcelona i la Gramenet va obrir-li les portes de la màxima categoria del futbol base català.

Debut amb el Sabadell a la Copa del Rei i a Segona A

Ja com a amateur, Noguera va renovar per un any amb la Gramenet. Després, passaria dos anys al Gavà, de Tercera Divisió; i finalment, aterraria a la disciplina del Sabadell, on va viure el seu millor any futbolístic. Al Vallès, el central baganès tenia fitxa amb el filial, ja que encara era sub-23, però va formar part de convocatòries del primer equip en diverses ocasions. “Va ser un any molt bo per a mi: vaig tenir minuts a Copa del Rei i, fins i tot, a Segona A, que era la categoria on aleshores estava el primer equip”, explica el jugador.

L’any següent Noguera va renovar pel filial del Sabadell, on s’hi va estar una temporada més. A l’estiu, però, va firmar pel Sant Andreu i aquest serà el seu tercer any amb l’entitat barcelonina. Encara li queda un any de contracte amb el conjunt quadribarrat i té intenció de complir-lo. Pel que fa a la selecció, el central reconeix que és un equip “amb molt de nivell”, però confia poder repetir convocatòria en més partits d’aquesta Copa de Regions. És un dels centrals que està més en forma del moment i li ha arribat la recompensa del seleccionador, Toni Almendros.

CATUEFA Futbol futbol amateur Joan Noguera Artero selecció catalana

Comentaris