Muntanya

Eduard Hernández i Núria Gil es proclamen campions de Catalunya de trail en una Berga-Rasos-Berga per recordar

Eduard Hernández i Núria Gil es proclamen campions de Catalunya de trail en una Berga-Rasos-Berga per recordar
El guanyador de la BRB 2021, Eduard Hernández, instants després de creuar la línia de meta en primera posició. GERARD MACARRO

Ja hi ha campions de Catalunya de trail. Es van decidir en una Berga-Rasos-Berga amb cartell de luxe i amb inscripcions esgotades des de mitja setmana. Els guanyadors de la prova de 26km, la considerada el campionat català, van ser Eduard Hernández i Núria Gil.

Hernández va creuar la línia d’arribada, al Parc dels Soldats de Berga, amb un temps estratosfèric de 2 hores, 22 minuts i 50 segons, però amb només 12 segons de marge respecte Miquel Corbera, que va ser el primer a passar per l’avituallament del Refugi dels Rasos però que va veure’s sorprès per una baixada descomunal d’Eduard Hernández. La tercera posició va ser per a Aleix Domènech, amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 4 segons, només 20 segons per davant de Daniel Castillo. Just per darrere, el primer berguedà, Xavi Tomasa, amb una marca més que destacada de 2 hores, 28 minuts i 8 segons.

En l’apartat femení, la batalla va ser aferrissadíssima. Les tres primeres classificades van passar pels Rasos en poc més d’un minut de diferència, i l’ordre es va mantenir intacte fins a l’arribada a Berga. Núria Gil va clavar el cronòmetre a 2 hores, 47 minuts i 44 segons i va revalidar el campionat català que ja havia aconseguit en l’edició anterior. La segona posició va ser per a Sara Alonso, que no competia al campionat català però que va fer suar sang a la campiona, que només li va treure 1 minut i 20 segons de marge.

Qui sí que va ocupar el segon esglaó del podi del campionat va ser Marta Molist, tercera en creuar la línia de meta. Molist ho va fer a 42 segons de Sara Alonso i amb més de 10 minuts de marge respecte Mireia Pons, que va completar el podi del campionat autonòmic. La primera berguedana a la classificació general va ser Vanessa Chirveches, 13a, amb una marca de 3 hores, 22 minuts i 27 segons.

Jan Torrella s’endú la BQB

En paral·lel a la BRB, es van disputar fins a dues proves més durant el matí de diumenge als entorns de Berga i Castellar del Riu. D’entrada, una Berga-Queralt-Berga que es va endur Jan Torrella, amb una marca imponent d’1 hora, 8 minuts i 17 segons. Per darrere seu van arribar Pau Moreno i Ricard Costa, separats per menys de 20 segons. En l’apartat femení, la guanyadora va ser Maria Butxaca, amb un temps d’1 hora, 26 minuts i 31 segons, per davant de Sara Roca i Paula Expósito.

També es va disputar el Descens Xavi Batriu, la prova que el Club Esquí Berguedà impulsa com a memorial per a l’esportista i activista del club que va morir a principis del 2020 en un caiguda a Cercs. La prova, més aviat de caire popular, va comptar amb la participació de més d’un centenar de corredors. L’home més ràpid va ser Lluís Barbé, que va completar la baixada en menys d’una hora, i la dona, Meritxell Bonet, amb una marca d’una hora i gairebé 17 minuts.

Les tres proves van protagonitzar el dia gran d’un cap de setmana de lluïment a les muntanyes del voltant de Berga. El dia abans també es va disputar La Petita BRB amb proves per a nens i nenes de fins a 16 anys, d’entre 3,5 i 0,5 quilòmetres. Va ser al circuit dels Rasos de Peguera.

La 23a BRB ha estat organitzada pel Club Esquí Berguedà, el JAB i l’Ajuntament de Berga.

Consulta totes les classificacions

Ajuntament de Berga BQB BRB Campionat de Catalunya CEB Descens Xavi Batriu JAB

Comentaris

  • tonicc

    Eduard: treute aquestes horribles ulleres, s.u.p.