Atletisme

Xavi Tomasa guanya la Cursa de la Diada, de Térmens, i fa un valuós TOP-10 a la Canfranc-Canfranc

Xavi Tomasa guanya la Cursa de la Diada, de Térmens, i fa un valuós TOP-10 a la Canfranc-Canfranc
Xavi Tomasa, en una de les dues proves que ha fet aquest cap de setmana. CEDIDA

Cap de setmana més que positiu per a Xavi Tomasa. Divendres l’atleta de Berga va guanyar la Cursa de la Diada, de Térmens (Lleida), de manera incontestable i amb rècord històric de la prova. I diumenge, menys de 48 hores després de pujar a l’esglaó més alt del podi a Térmens, Tomasa va aconseguir un valuós TOP-10 a la prestigiosa Canfranc-Canfranc, a Osca, amb un nivell espectacular.

A Térmens, Tomasa va volar. Va culminar els 10 quilòmetres de prova en 31 minuts i 19 segons, una marca que cap corredor havia aconseguit en les 33 edicions que ja suma la cursa. L’atleta de Berga va creuar la línia d’arribada amb gairebé mig minut de marge respecte el segon classificat, Mohamed El Ghazouany, i amb més de 40 segons respecte el tercer classificat, Ricard Pastó.

WhatsApp Image 2020-09-15 at 20.36.45 (1)

A Canfranc, el berguedà va ser un dels grans noms d’un cartell amb un nivell altíssim. Al final va acabar en novena posició, en una de les curses més prestigioses de l’Estat, de 16 quilòmetres, i que serveix a l’atleta com a preparació per a la Berga-Rasos-Berga que correrà d’aquí menys de dues setmanes. La BRB, per cert, serà també el campionat de Catalunya de curses de muntanya, i Tomasa espera aprofitar-la per consolidar-se en una disciplina on ja ha demostrat poder competir de tu a tu contra qualsevol corredor, malgrat no ser la seva especialitat.

Xavi Tomasa

Comentaris