Motor

Marc Calmet, de Guardiola de Berguedà, acaba el seu primer Dakar

Marc Calmet, de Guardiola de Berguedà, acaba el seu primer Dakar
Marc Calmet, durant la primera etapa del Dakar. DAKAR

De menys a més, i finisher. El berguedà Marc Calmet, de Guardiola, ha acabat el seu primer Dakar per la porta gran. Ha completat les 12 etapes de la prova més dura del món i ha crescut a mesura que ha anat avançant la prova.

Amb 33 anys i pilotant una Rieju, el motorista berguedà es presentava al Dakar amb un palmarès envejable, però sense experiència en la prova. Ha estat sis vegades campió de Catalunya (dues, en curses de resistència; dues, en enduro; i dues més, en trams d’enduro). També va assolir la victòria a la Baja Aragón l’any 2019 i ha despuntat al Campionat d’Espanya de Cross Country del 2020: va guanyar la cita al País Basc i va pujar al podi de la General del Rally Montes de Cuenca.

Al Dakar, Calmet va començar amb el 64è lloc a la primera etapa i, des d’aleshores, ha anat escalant posicions a la classificació general fins a situar-se al 34è lloc final a la general. El seu millor resultat va ser la 34a posició a l’etapa 9, amb inici i final a Neom.

Just després d’acabar el Dakar, Calmet ha publicat un vídeo a les xarxes socials on assegura estar “súper content” i dedica el seu primer Dakar al seu pare, la persona que el va introduir al món de les motos. Calmet acaba el vídeo amb un missatge esfereïdor: “Si es lluita, tot és possible”.

Dakar Marc Calmet

Comentaris