Esquí, Muntanya

El Club Esquí Berguedà ensenya múscul: “Fem 90 anys i tenim més seccions que mai”

El Club Esquí Berguedà ensenya múscul: “Fem 90 anys i tenim més seccions que mai”
Membres de totes les seccions d'hivern del CEB. MARC CANTURRI

Mai hem tingut tantes seccions com ara”, assegura el vicepresident del Club Esquí Berguedà, Albert Vilardaga. El CEB ha presentat aquesta setmana una temporada d’hivern especial on celebrarà 90 anys i confia consolidar-se com el club més divers de la comarca i, probablement, del Prepirineu. Actualment, i sumant tant les seccions d’hivern com les d’estiu, el club s’enfila a uns 800 socis.

Tal com va explicar el president de l’entitat, Miquel Batriu en la tertúlia d’Entre Rivals d’aquesta setmana, el CEB ha consolidat totes les seves seccions aquesta temporada i, a més, n’incorpora una d’hivernal: la de múixing. Així doncs, en els propers mesos de neu se seguiran organitzant activitats i competicions d’esquí alpí, esquí de fons, esquí de muntanya, cúrling i, ara a més, múixing. A més, durant l’any, n’hi ha d’altres que també creixen, com la de vòlei o la d’escalada.

Per celebrar aquest bon moment i els 90 anys d’història, el club prepara una festa on espera reunir socis, exsocis, juntes i exjuntes: “Volem que sigui un retrobament de tots aquells qui, en algun moment han format part del CEB, i també d’aquells que encara seguim al peu del canó”, va dir Batriu. Serà el dia 30 de març i, amb el pas de les setmanes, el club espera poder avançar novetats al respecte.

La proliferació de seccions, sinònim de bona salut

El club ha aprofitat aquest 90è aniversari per donar visibilitat a les activitats que realitza cada secció:

Esquí alpí

Compta amb una dotzena de monitors i monitores que dirigeixen cursets a Porté-Puymorens. Inicialment només es feien cursets d’hivern, però una sèrie de famílies van demanar d’allargar la temporada per tecnificar i pensar en competicions de cara al futur.

Esquí de fons

La secció va començar fa quatre anys. Al principi eren 8 nens i ara ja són més d’una cinquantena de persones, canalla i també adults. Fan sortides de famílies i la secció ha servit per ajuntar gent molt diversa. “S’ha fet molt grup i, a més, hem après molt”, asseguren membres.

Esquí de muntanya

El CEB és un club pioner a la zona en aquesta disciplina. La idea va començar com “un tema d’amics” i actualment la secció ja compta amb més de 30 persones. D’aquests, 14 esquiadors participen en competicions aquest hivern, tant a nivell català com a nivell estatal o, fins i tot, internacional. Però l’objectiu, més que competir, és “fomentar el bon ambient i gaudir fent aquest esport”, afirmen.

Cúrling

Va començar com un hobby d’amics i, amb els anys, han anat perfeccionant la seva tècnica fins a competir de tu a tu contra la resta d’equips de Catalunya i, actualment, també a nivell nacional.

El múixing, la novetat

És la nova secció del club aquest hivern i engloba diverses disciplines com el canicròs o les curses amb patí, tricicle o carro, entre d’altres. La idea surt d’un avianès que competia sota el paraigües d’un altre club de Catalunya: “Vaig pensar que, ja que hi havia el CEB, es podia aprofitar per portar l’esport a la comarca”. L’impulsor és d’Avià, però la resta de membres de la secció són de fora de la comarca però s’han decidit a entrar a la família del CEB. Ara mateix, el grup ja competeix a nivell nacional i, en ocasions, en proves internacionals.

90 anys CEB Club Esquí Berguedà esports d'hivern

Comentaris